Dobrý den, prosím o radu, jsem 12 den po augmentaci prsou, včera ráno jsem byla na vyndání stehů. Vše vypadalo dobře. Říkala jsem panu doktorovi, že mě jizvy svědí, což říkal, že je normální. Dnes jsem si to kolem jizev trochu rozškrabala a všimla jsem si malých červených teček, jak jsem to podráždila. Ještě nemám povoleno sundat náplast a osprchovat jizvy, mám navíc pocit, že je celá ta jizva už pod tou náplastí zapařená a neomytá. Je to prosím normální? Jediné chlazení mi pomáhá proti svědění. Děkuji za radu.
Dobrý den,
může to být způsobeno alergickou reakcí kůže na náplast, pokud kůže nebyla dostatečně před jejím nalepením vysušena. Je vhodné ji sundat, místo vydesinfikovat, třeba pomocí Betadine lotio, aby vás místo nepálilo, dostatečně vysušit a dát nové stripy. Mnohdy i pomůže mast nebo gel na alergické podráždění kůže, kterou můžete dát na podrážděnou kůži, jako je Fenistil, který si můžete koupit v lékárně. Využijte ho i v případě kousnutí hmyzem, včelou atd..
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
znovu se obraťte na svého operatéra, že máte tento problém. Nevidím důvod, proč by při kožní komplikaci měla náplast zůstávat stůj co stůj.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.