Dobry den, rada bych se si nechala poradit ohledne zakroku, ktery hodlam podstoupit. Prsa pred tehotenstvim jsem mela 65F, po kojeni mi zbylo cosi strasneho a pohled do zrcadla me dohani k silenstvi. Kazde prso mam jinde, velky pokles, dvorce velike. Jsem mlada maminka rocniho chlapecka. Ma predstava jsou plna vetsi prsa, mensi dvorce a jednoduse krasny plny dekolt se vsim vsudy. Lze to zachranit a jak dlouho bych event.po zakroku nemohla syna zvedat? Lze augumentaci a modelaci v tomto pripade provest behem jedne operace?Dekuji mnohokrat predem za Vase cenne odpovedi❤️
Dobrý den,
pokud Vám vyhovuje velikost prsů, bude stačit pouze modelace. V případě, že budete chtít i zvětšit, lze pomocí implantátu. Doporučuji podstoupit osobní konzultaci, na základě vyšetření doporučíme pro Vás vhodný postup.
S pozdravem
MUDr. Lubor Mrňa
Klinika YES VISAGE
Dobrý den,
děkuji moc za Váš dotaz. Ve vašem případě by pravděpodobně šlo pouze o modelaci - dle vaší velikostí prsou nebude ani potřeba použití implantátů. Vše se ale odvíjí od vstupní konzultaci dle reálného stavu vašich prsou a vašeho rozhodnutí . Po zákroku doporučuji první 4 týdny nezvedat paže výše než do úrovně ramen, nenosit tašky přes ramena a těžší břemena. Proto doporučuji po dobu 4 týdnů opravdu klidový režim a nejlépe aby vám někdo pomohl s hlídáním. Augmentace s modelací lze provést zároveň, ale je potřeba nejdřív jak jsem již zmínil víše konzultace.
Issam Al Awa
Dobrý den,
mohla byste mít modelace s augmentací, po operaci byste 2-3 týdny neměla dítě zvedat a 6 týdnů nosit elastickou podprsenku.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg
Vyšehradská 49, Praha 2
Dobrý den,
pokud jste spokojená s velikostí prsou, lze provést modelaci, pak ani implantáty nepotřebujete. Pokud chtěla mít prsa větší, pak je vhodný implantát, ale ty se musí pravidelně měnit a neměla byste zvedat dítě po dobu 2-3 týdnů.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg
Vyšehradská 49, Praha 2
Vážená paní, podle Vašeho popisu se domnívám, že jste indikována k operaci nazvané modelace-augmentace. Operací se zmodeluje a liftuje poprsí, vyrovná se asymetrie a zmenší se průměr dvorců, zvětší se objem implantáty. Vaše přání lze splnit. Je to operace, ke které je nutno mít respekt- narkoza až 3 hodiny /podle toho, zda operuje jeden chirurg a nebo jsou strany rozděleny mezi dva týmy - to je zodpovědnost hlavního operatéra/. Hospitalizace 24 hodin, pak po dobu cca 1 týdne klidový režim, doba hojení všech tkání je 1 měsíc, po tuto dobu budete nosit speciální podprsenku a , pravděpodobně, Vašeho malého nebudete moci zdvihat. Měla byste absolvovat předoperační konzultaci, nejlépe na více pracovištích /pro lepší orientaci/, při které se vše dozvíte vše o operaci, bude stanoven pro Vás optimální operační postup, stanovena velikost implantátů, dozvíte se průběh jizev, vše o pooperační péči, také o teoretických rizicích a úskalích. A nakonec očekávaný výsledek a, samozřejmě, cenu.
Popsaná operace může proběhnout při současném splnění následujících podmínek : 1/ nejméně 3 měsíce po skončení kojení, 2/ stabilizace tělesné váhy, 3/ nejméně 3 měsíce po porodu /to splňujete/.
Mějte se hezky, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Vážená paní,
protože mi internet nevzal můj předchozí příspěvek, stručně se zprávu pokusím sumarizovat. Ano, jste indikovaná na operaci modelace-augmentace. Absolvujte konzultace na více plasticko-chirurgických pracovištích, pak se rozhodněte. A nepodceňte pooperační průběh- 1 týden téměř absolutní klid, 4 týdny speciální podprsenka, doba hojení všech tkání také 4 týdny, postupně plná zátěž ne dříve než za 6 týdnů. Vašeho synka nedoporučuji zdvihat ten 1 měsíc. V rámci konzultace byste měla dozvědět vše o operaci, léčbě, hojení, implantátech, očekávaném výsledku, rizicích a také cenu.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Dobrý den,
dle fotografií máte klasický velký pokles prsou s velmi chabou kůží a vazivovým aparátem prsou. Pokud chcete mít pěkná pevná prsa, pak je určitě nutná modelace prsou, pokud chcete i prsa větší, pak ve spojení s augmentací. Modelace se dá spojit se zvětšením prsou, nicméně velmi důležitá je konzultace a vyšetření. V některých případech z důvodu dosažení co nejlepšího výsledku je lepší tyto operace nespojovat, provést nejdříve modelaci a poté prsa zvětšit implantátem nebo vlastním tukem (pokud je odkud tuk odsát).
S pozdravem
M. Molitor
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.