Dobrý den, jsem tři měsíce po augumentaci, do pondělka nebyl žádný problém. V pondělí mě začalo bolet levé prso a poměrně dost oteklo. Byla jsem na sonu a pan doktor zjistil tekutinu ve tvaru půlměsíce 3 cm na vnitřní straně prsa. Můj lékař mi napsal lék Prednison 5mg na 4 dny. Nic víc mi k tomu neřekl, prso stále bolí, dnes jsem si vzala první varku léku. Mám měsíc počkat a pak zajít znovu na sono, chci se zeptat, zda je tento postup v pořádku a zda je šance, že se tekutina sama vstřebá? Přikládám foto, první je foto v pondělí, druhé v úterý a třetí ve středu. Předem děkuji za jakékoliv rady, Folířová.
Dobrý den,
malé množství tekutiny se může vstřebat, také byste měla pravidelně chodit na kontroly k svému operatérovi. Kortikoidy jako Prednison se mohou krátkodobě použít ke snížení zánětlivé reakce organismu a ke snížení otoku. Pokud by nastal jiný problém, například infekce, pak by bylo nutné nasadit antibiotika. Nyní by prsa měla zůstat v klidu a po celou dobu dobře stažená pomocí pevné elastické podprsenky.
Opatrujte se
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
držte se rad Vašeho lékaře, případně s dotazy se obracejte rovnou na operatéra.
S pozdravem
MUDr. Peter Mertan
Klinika YES VISAGE
Dobrý den,
Pokud nejsou jiné potíže, jako zarudnutí, zvýšená teplota apod., pak tento postup je v pořádku a může vést k vyřešení problému. Pokud se potíže nezvětšují, pak bude vhodné. postupovat dle doporučení vašeho lékaře a počkat na reakci, zda potíže ustoupí.
Se srdečným pozdravem
MUDr. Martin Molitor, PhD, Art Ethic Clinic
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.