Dobrý den, prosím chtěla by jsem znát názor i z jiné strany. V lednu jsem byla na modelaci s augmentací prsu. Polytech 250ml pod žlázu. První měsíc vypadalo vše v pořádku až na velikost jizev a jejich rozsah. Už je to něco málo přes 3 měsíce a prsa o dost klesla a ze spoda se udělali bouličky jako když implantát sjel příliš dolů a tlačí na spodek prsu. V leže mi levé prso ještě celkem drží ale pravé mi vždy sjede až jako by k podpaží což je dost nepříjemné, udělají se boule na prsu a prohlubně. Jsem z toho vážně už nešťastná protože dodržuji veškeré pokyny. Těšila jsem se na hezká prsa ale tohle?
Špatné hojení jizev je časté a není vinou operatera. To, že se Vám prsa propadají, je věc spíše kvality Vaší kůže. K situaci z dokumentace nelze popsat, chce to osobní vyšetření. Nicméně vše primárně řeště s operaterem, ten by špatný výsledek neměl "pustit do světa". Pokud ne, zkuste si situaci objektivizovat u jiného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Jaká jsou rizika modelace prsou s augmentací?
Rizika po této kombinované operaci jsou obdobná jako po samotné augmentaci nebo modelaci. Tato rizika nejsou velká, ale samozřejmě je důležité se s nimi při konzultaci seznámit. Může dojít na příklad ke kapsulaci (opouzdření) implantátů, hojení ran hypertrofickými jizvami, ve výjimečných případech k infekci či krvácení apod.
MUDr. Karel Urban
Klinika Esthé
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.