Dobrý den, jdu na odstranění implantátů a nové již nechci. Prosím o radu, jak po operaci pečovat o prsa ať se co nejlépe zahojí. Implantáty mám 14 let, uložené pod svalem, odstranění bude přes původní jizvu ( podprsní rýha). Modelace nebude ( dle lékaře není nutná). Odstraněny budou implantáty i s kapsulemi. Pravý implantát mám prasklý. Mám značku Mentor, strukturovaný implantát, 350ml. Prsa před augmentaci velikost A, po augmentaci velikost D. Může dojít k deformaci prsou vlivem vnitřního jizvení? V případě, že ano, jak tomu předejít, jak se starat? Masážemi? Která pooperační podprsenka je pro mě nejlepší? Mám užívat nějaké doplňky stravy? Děkuji za reakce.
Dobrý den,
bez konzultace a vyšetření se můžeme pouze domnívat a odpovídat na základě zkušeností, nicméně vyjmutí implantátů 350 ml, pokud jste předtím měla prsa malá a uplynulo 14 let, je s poměrně velkou pravděpodobností zatíženo vyšším rizikem toho, že prsa budou prázdná a pokleslá. Bez modelace, nebo nové výplně (implantát, vlastní tuk apod.) asi hezký plný pevný tvar mít nebudou. Je možné, že nechcete více jizev a proto se operatér rozhodl pro tuto cestu, nebo jsou vaše tkáně tak pevné, že to umožňují.
Kapsula se může ale často nemusí odstraňovat, je to také na domluvě s operatérem.
S pozdravem
M. Molitor
Dobrý den,
pokud chcete odstanit implantáty a prsa zmodelovat, výsledné jizvy jsou kolem dvorců a pod dvorcem do kotvy, tím se dosáhne krásného tvaru prsou.
Uvnitř se kapsula většinou ponechává, je to fibrosní tkáň , která dodá vašim prsou určitou pevnost a objem, proto je vhodné toho využít.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastický chirurg
Praha 2
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.