Vyjmuté prsní implantáty

Jana12345678
3. 4. 2024 · Poslední odpověď: 4. 4. 2024

Dobrý den, po devíti letech jsem si nechala vyjmout prsní implantáty bez odstranění kapsul, které byly na obou prsou a bez modelace. Krátce po operaci byla obě prsa stejně velká, sice kůže poměrně dost pod bradavkami scvrklá, ale nevadilo mi to. Teď cca po měsíci a půl od operace se mi jedno prso o dost zvětšilo, není bolestivé, ale je na pohmat velmi tuhé až tvrdé, zakulacené a mnohem větší oproti druhému. Chci se zeptat, zda je to dáno kapsulou, která na tomto prsu byla déle a větší a zdali je zvětšené a tvrdší prso po měsíci a půl od operace v pořádku, nebo zdali bych měla navštívit lékaře dříve než za tři týdny, kdy mám naplánovanou kontrolu. Podotýkám, že prso se mi zvětšilo a ztuhlo víceméně přes noc a druhé se od operace skoro vůbec nezměnilo. Děkuji.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
určitě se na kontrole domluvte se svým operatérem, vhodná by byla i před kontrolou sonografická kontrola prsou. Příčin může být spousta, samotná kapsula je vazivový materiál, který dodá prsu pevnosti a neměla by takové potíže dělat.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)

Ideální je nechat si udělat sono prsů a s výsledkem kontaktovat Vašeho operatéra...ten jediný ví co při operaci dělal a co by současný stav mohlo zpúlůsobit

2 adresy v Jihočeský kraj, Praha (kraj)...

Dobrý den, určitě jděte na kontrolu dříve. Rozhodně by ještě před kontrolou bylo vhodné ultrazvukové vyš. prsou. S docela velkou pravděpodobností se bude jednat o nějaký výpotek v dutině po implantátu.

S pozdravem
Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 8. 2021
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 6. 2023
Zvětšení prsou
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 11. 12. 2012
Zvětšení prsou
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 10. 2017
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 2. 2018
Zvětšení prsou
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 5. 2015
Zvětšení prsou
25 odpovědí, nejnovější odpověď: 17. 9. 2020
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 11. 2021
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 9. 2016
Zvětšení prsou
21 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 4. 2019

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi