Dobrý den,jsem 10 týdnů po modelaci (single scar) se zmenšením dvorců.Jizvy kolem se mi v některých místech rozlezly.Zajímá mne,zda je naděje,že se opět stáhnou zpět.Děkuji.
Dobrý den, jizvy kolem dvorců po modelaci mají vždy tendenci se roztáhnout.
S pozdravem Dr.Horyna Pavel
Dobry den,
cca u 20% pacientu se jizvy kolem dvorcu rozsiri a vyzaduji nasledne upravu s 3-6 mesicnim odstupem. Jde pak o relativne jedoduchy zakrok v lokalni anestezii.
S pozdravem
MUDr. Juraj Payer
dobrý den Karolíno,
jenom drobné připomínky. Roztažení jizev po periareolární modelaci prsů je úměrné šíři odstraněného pruhu kůže a velikosti a tedy hmotnosti prsů. Nejedná se v žádném případě o komplikaci nýbrž o téměř pravidelný jev po této operaci. Samozřejmě ještě hodně záleží na technice operace a šití, na vlastnostech tkání konkrétní pacientky a taky na dodržování a přísnosti pooperačního režimu.
Jizvy se samy od sebe nestáhnou, naopak se ještě mohou dále rozšířit. Žádnou metodou nelze jizvy odstranit, lze je ale korigovat, aby byly jemnější a méně nápadné. Nelze to ale bohužel stoprocentně garantovat.
Ke korekci jizev jsou zatím přístupné dvě cesty a to chirurgická korekce odstraněním jizvy a novým sešitím, nebo nějaká metoda retrakce (stažení neboli scvrknutí) jizvy např. frakční laser, ulthera apod.
Přeji hezké dny
M.Molitor
Dobrý den,
jizvy vám zůstanou širší a lze předpokládat vzhledem ke krátké době od výkonu, že se ještě rozšíří. Jedná se o jev velice častý a jeho jediná korekce spočívá v chirurgickém výkonu odstranění jizev, ale vždy až po jejich úplném vyzrání, tj. přibližně po roce.
Ivo Menšík
Byla-li modelace provedena jen odstraněním kůže kolem dvorců je rozšíření jizev častý následek.Náprava je možná jen opětovnou resekcí rozšířených jizev jako součást modelace při které se zmenší i hmotnost prsu.
s pozdravem Dr. Vrbický
Dobrý den,
Pokud byla provedena operace zmenšení dvorců jenom kolem dvorců, je to velice častá komplikace, že se jizvy rozšíří a dvorce také.
Dr. Helena Singerová
Pokud se jizvy rozsáhly, zpátky se nejmenší. Doporučuji k odstranění Co2 frakční laser. Dr vraspirova b.
Dobrý den.
Ne, není. Jizvy zůstanou širší.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.