Dobrý den, před dvě měsíci jsem podstoupila augmentaci s modelací. Modelováno bylo pouze levé prso. Cca 14 dní po augmentaci se mi u levého prsu rozjely stehy v T jizvě. Pro obavu z infekce jsem podstoupila reoperaci, kde se projevila lehká kapsulace. Infekce byla vyloučena, implantát vložen zpět. Od druhé operace tedy uplynul měsíc a stále cítím občasné pnutí a hlavně pálení a píchání dvorce, které lehce ustoupí, kdy rozepnu podprsenku. V příštím měsíci bych měla podstoupit kontrolní sono a kontrolu u svého operátéra, i tak bych ale ráda věděla, zda tyto projevy mohou souviset s upravováním a sedáním prsu? A zda se stav hodnotí od druhé operace a tedy ješte mohu očekávat změny ve vzhledu a v chování reoperovaného prsu? Mé dotazy zní hloupě, omlouvám se za ně, ale stres po reoperaci, hrozbě vyndání implnantátu a častých kontrolách mě nutí přemýšlet o každé nepříjemnosti a změně…
Děkuji za vaše odpovědi. Dodávám, že se svým operatérem komunikuji a je skvělý, toto jsou spíše dotazy, které mě zajímají a trápí před plánovanou kontrolou.
Dobrý den,
vše souvisí s operací. Je skvělé, že s operatérem komunikujete. Dodržujte jeho pokyny a hodně odpočívejte.
Dobrý den. Všechny projevy souvisí s operací. Ale buďte klidná, jak píšete jste pod dohledem lékaře. Pečujte o rány, náplasti klidně ponechte několik dní, neodlepujte, jen přes ně nastříkejte dezinfekci. Odpočívejte, pijte dostatek tekutin. Hezký den přejeme! Formé clinic.
Dobrý den,
není možné předjímat, co se stane, dodržujte pokyny operatéra a držím palce, abyste se již zahojila.
Nyní je nutné nosit stále elastickou podprsenku, pokud jizvy nejsou zcela zahojené, aplikujte desinfekci ve spreji. Důležitý je i klidový režim bez sportovní aktivity.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.