Dobrý den, již delší dobu zvažuji redukční mammaplastiku, jelikož se snažím o znatelnou redukci váhy a prsa mám již nyní povislá. Bojím se ale, aby prsa nebyla po operaci "vertikálně jakoby přepůlená" v oblasti svislé jizvy od bradavky dolů. Viděla jsem to i na některých fotografiich po této operaci, kdy jizva je stažená a tkáň vedle ní je povolenější. Dá se tomuto předejít současným vložením implantátů? Přijde mi to trošku zbytečné při mojí velikosti 85G/H, že "materiálu" mám hodně. Nerada bych měla za, pro mě, velké peníze nevzhledná prsa.
Předem moc děkuji za názor.
Dobrý den,
doporučuji vyčkat jaký bude finální vzhled po Vašem plánovaném hubnutí.
S pozdravem
MUDr. Andrea Musilová
Klinika YES VISAGE
Dobrý den.
V případě prsou ve velikosti, jakou udáváte, není potřeba vložit implantát. Prsa se dají krásně zredukovat a vytvarovat. Pokud by jste ale nadále hubla, je možné, že prsa změní částečně tvar.
Hezký den přeji, Tomáš Beneš, Formé clinic, Praha
Vážená paní,
doporučuji Vám reálně uvažovat o modelaci /příp. redukci/ poprsí až v okamžiku, kdy po budete mít definitivní váhu po zhubnutí.
Jizva po této operaci, jak asi víte, probíhá kolem přesunutého dvorce, pak svisle dolů a v podprsní rýze. Jde vlastně o tvar kotvy. Při dostatečném objemu poprsí je nesmysl objem doplňovat implantáty. Problémy, které popisujete, jsou, bohužel, teoreticky možné. Po operaci může vzniknout mohutné jizvení i v hlubších vrstvách operovaných tkání a v kůži. Je to teoretická nepříjemnost, na které nemusí mít vinu operatér. Pak je možno s nějakým časovým odstupem jizvy korektivní operací upravit. Vše je nutno prodiskutovat, v rámci předoperační konzultace s plastickým chirurgem.
Srdečně Vás zdravím,
prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.
Dobrý den,
Operaci prsou byste měla podstoupit, až budete spokojená se svojí hmotností. Pokud byste hubla i po operaci prsou, změnil by se tvar a velikost prsou také.
Po redukci prsou budou prsa velikosti, jakou si přejete a pokud nebudou příliš velká, neměla by příliš klesnout.
Dávat implantáty do prsou ve vašem případě není vhodné a je to i zbytečné riziko, implantát je cizorodý materiál, který má svá negativa.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Plastická chirurgie
Praha 2
Dobrý den,
tato "deformace" nebo nepravidelnost se může stát ale je to spíše vzácné a o něco častější u tzv. vertikální mammaplastiky. Nicméně i pokud k tomu dojde, lze to korigovat.
U prsou vždy musíme počítat s vývojem po operaci, proto se jizvy dělají o něco kratší, aby po operaci až povolí byl tvar prsou hezký. Míru povolení ale nedokážeme u každého pacienta určit a tak se někdy stane, že jizva je delší a pak prso víc poklesne, nebo zůstane kratší a pak dojde k tom, co popisujete.
S pozdravem
M. Molitor
Zdravím,jsem 9 měsíců po modelaci poprsí a okolo dvorců se mi udělaly hypertrofické jizvy,chodila jsem na biostimulační laser,ale bez výsledku,můžete mi prosím poradit co se s tím dá dělat a zda to někdy zmizí?Děkuji
Tak nejlepší výsledek je možný reoperací, ale riziko vzniku stejného stavu bude pořád. Osobně bych nasadil výkonové lasery (PDL, FL) , jizvy se zmenší určitě o 50-75% a léčení stojí vždy na jedno sezení stokoruny, tedy se to, podle mně, vyplatí.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.