Dobrý den, zajímá mě modelace tuberoznich prsou. Prsa mám navíc dost povislá po kojení. Jaký je rozdíl mezi modelací normálních prsou a tuberoznich prsou? Je zde více rizik, pooperačních komplikací? Přála bych si spíše jen modelaci, je možná i výplň vlastním tukem? Přikládám ilustrační fotku, prsa mám téměř stejná. Mohu se zeptat, jsou tu lékaři, kteří mají s tímto druhem operací zkušenosti (s i bez augmentace) ? Děkuji.
dobrý den,
jde o specifický tvar prsů vyžadující specifickou modelaci a zcela určitě je lépe vybrat pracoviště, kde s touto operační technikou mají letité zkušenosti.
Riziko komplikací není větší, kombinace s implantáty je možná, ale zde už může jít o rizikový výkon, sesimultánním lipotransferem sami zkušenosti nemáme.
S pozdravem, m.s.
Dobrý den,
modelace u těchto typů prsou je stejná jako u jiných povislých prsou s řezy a výslednými jizvami kolem dvorců pod ním do kotvy. Pokud byste chtěla zvětšit prsa pomocí vlastního tuku, zvětšení tímto způsobem je možné obvykle jen o jedno nebo půl čísla. Po tomto zákroku se prsa nesmí stlačit, abys se tukové buňky nevstřebaly, po modelaci se prsa naopak musí komprimovat, proto operaci nelze provést v jedné době, ale postupně. Je nutná osobní konzultace před výkony
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Dobrý den,
rozdílů v operaci není mnoho. Je potřeba počítat s určitou "neochotou" tkání změnit tvar. Technicky se výkon provádí naprosto stejně. Výplň vlastním tukem možná je, ale není dobré výkon kombinovat. Doporučil bych v první fázi modelaci, poté po zhojení doplnění objemu vlastním tukem.
S pozdravem
Ivo Menšík
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.