Vystouplá šlacha pod prsy po modelaci

Jitka61373
24. 5. 2011 · Poslední odpověď: 14. 6. 2011

Dobrý den, jsem 5. týden od modelace prsou.Když zvednu ruce jako bych chtěla na něco dosáhnout vystoupí mi pod prsy snad žíla,šlacha - je to nechci říkat bolestivé ale spíše nepříjemné, jako by to táhlo. Můj lékař neví co to je, mluvil o stehách, moc jsem ho nepochopila, snad až se vstřebají, že by to zmizelo. Zkusím přiložit fotografie, ale nejsem moc zběhlá a nevím zda se mi to podaří.Prosím o radu, zda se s tím někdo setkal a co to vlastně je. Děkuji Jitka

Reklama

odpovědí (6)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
rádo se stalo. Kdybyste měla jakékoli potíže nebo otázky, neváhejte mne prosím kontaktovat.
Se srdečným pozdravem Martin Kloud (****************)

Bude to nejspíše tzv. "owerfloating", ucpaná nebo zánětem aktiviváná lymfatická céva, která vazivovatí a tuhne. Léčba je tlakovými masážemi, někdy pod tlakem cítíte i prasknutí to už v době, kdy je okolní zánět zvazivovatělý. To ustoupí. Buďte v klidu. I mne v době před 20 lety, kdy jsem začínal s estetickými operacemi, znervozňovaly takovéto stavy, protože byly v místě, kdy jsem vůbec neoperoval. Buďte v klidu a masírujte. Zdraví Dr. Tomášek *********

Mila Jitka,
tiez suhlasim s nazorom kolegu Dr. Klouda, len na doplnenie terapie, okrem protizapalovej masti/gelu, vhodny na zaciatku i celkovo Ibuprofen (nesteroidne antiflogistikum) a lokalne teple obklady. Chce to len trpezlivost. (zahranicna literatura uvadza dobu spontanneho ustupu az do 6 mesiacov!)
Zelam Vam rychly priebeh.
S pozdravom,
dr. skulavikova

2 adresy v Bratislavský kraj, Wien...

Dobrý den. Dr. Kloud má pravdu. Až o tak vzácný problém po operacích prsů se nejedná. Situace je ke konzervativnímu léčení. A nebojte se, zcela jistě při protizánětlivé lokální léčbě obtíže odezní. Nashledanou, dr. Remeš

Dobrý den,
nejspíše se jedná o Mondorovu chorobu. Je to zánět povrchních žil na hrudníku. Lokálně postačí aplikovat protizánětlivou mast nebo gel, které jsou volně prodejné v lékárně. Do šesti týdnů se vše samo zhojí bez nutnosti další intervence.
Se srdečným pozdravem Martin Kloud (************)

Dobrý večer.
To foto vypadá strašidelně.
Nevím.Můžete se zastavit osobně?
MUDr.Jaroslav Hirňák
OPECH FN Olomouc

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 12. 4. 2015
Modelace prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 2. 2021
Modelace prsou
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 3. 2019
Modelace prsou
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 8. 2015
Modelace prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 5. 2008
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 6. 5. 2021
Modelace prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 4. 2009
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 8. 2014
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 1. 2023
Zmenšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 1. 2018

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi