Asymetrie po augmentaci

kikina123
8. 8. 2024 · Poslední odpověď: 12. 8. 2024

Dobrý den, ráda bych poprosila o názor a radu. Jsem 8 měsíců po augmentaci, implantáty Mentor 400ml vysoký profil. Trápí mě dost velká asymetrie pravého prsu. 3 měsíce po operaci dost pokleslo, mezi tím se mi měsíc po operaci v levém prsu udělal serom který vytékal cca 2 měsíce, léčeno antibiotiky. Prsa v tuto chvíli nebolí, nejsou oteklá jen mírně citlivá na dotek. Když ležím část prsních dvorců se propadne. Mám naplánovanou korekci. Ráda bych se touto cestou zeptala i názor jiných lékařů . Bude nutná modelace pravého prsu když tak pokleslo a kůže je více vytahaná než u levého prsu? A levé prso není potřeba posunout trošku výše? Implantáty jsou kulaté a přijde mi že ani levé prso neodpovídá tvaru. Jsem z toho smutná a stydím se za svá prsa. Nemůžu sehnat podprsenku co by seděla a oblečení to moc neskryje. Děkuji za každou radu a názor. Hezký den

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
z fotografií není úplně jasné, kde jsou implantáty uloženy. Předpokládám, že pod žlázou. V tomto případě bude velmi pravděpodobně nutné provést modelaci obou prsou, a nelze ani vyloučit úvahu o změně pozice zpod žlázy pod sval. Dlouho trvající serom za sebou mohl nechat jako následek rovněž kapsulární kontrakturu se změnou tvaru celého prsu. Jestliže je přítomna kapsula, pak bude asi potřebná i kapsulektomie, atd. Co dát za radu? Velmi důkladně se se svým operatérem domluvte na vašich představách, jeho reálných možnostech (protože mnohdy jsou tužby pacientek nerealizovatelné), na rizicích, chtějte vědět operační strategii, a proč byla zvolena.
S pozdravem
Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 22. 1. 2021
Zvětšení prsou
13 odpovědí, nejnovější odpověď: 12. 5. 2013
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 14. 3. 2022
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 2. 2021
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 3. 1. 2022
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 10. 2022
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 4. 2014
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 30. 1. 2020
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 4. 2013
Zvětšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 12. 4. 2010

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi