Válečkování a lymfatické masáže

yasminka
yasminka
23. 9. 2008 · Poslední odpověď: 25. 9. 2008

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jaký kdo máte názor na válečkování po liposukci...? Kdy s válečkováním začít a jakou technikou...? Byly mi doporučeny lymfatické masáže, ale je to celkem nákladná záležitost. Ale chci je také zkusit. Ty jsou vhodné po jak dlouhé době po lipo? Jsem 3 týdny po zákroku, furt mám otok a při válečkování to bolí. Děkuji za odpovědi.

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená slečno
Jestli máte ještě trochu síly po vyčerpávající odpovědi z Medikonu VIP dovolím si vyjádřit též svůj názor.Válečkování po liposukci nemá žádný smysl.Vychází z jakési mechanistické představy,že lze zbylý tuk válečkováním někam přemísťovat,nebo procesu jizvení zabránit.Obojí nemá žádný anatomický ani fysiologický podklad.Otoku válečkováním taky příliš nepomůžete.Zevně lze na otok působit pouze souvislým a dlouhodobým tlakem-což plně zajišťuje kompresní prádlo,nebo alespoň t.zv. "tlakovou masáží",kdy tlak musí působit na jednu lokalitu nejméně po dobu 30 vteřin.Tím , že přejedete oteklou oblast válečkem (byť pomalu)žádnou z těchto podmínek nesplníte ,pouze se dosti efektivně mučíte.Tumescentní liposukce provádím již 11 let s dobrými výsledky a bez "válečkování" .I když na to vůbec nesměřoval váš dotaz,tak se vším ostatním co vám paní Ing.napsala mohu jen souhlasit.
S pozdravem Dr. Vrbický

Dobrý den Yasminko,ještě odpověď na Vaši novou otázku.
Počet masáží a jejich frekvence záleží pouze na Vás a Vaší peněžence.Ale doporučovala bych 1x týdně po dobu 5ti týdnů.Zkušená masérka Vám též poradí.
Zdravím MUDr.J.Kačírková

MUDr. Jaroslava Kačírková
4.8
(13)
Černošice

Dobrý den,každý operatér navrhuje trochu jinou pooperační péči/válečkování,lymfatické masáže,tlakové masáže,lymfoveny a pod./.Rozhodně s jakýmikoli masážemi je vhodné začít po odložení kompresivního prádla resp zhruba za měsíc,když není operovaná oblast bolestivá.
Výsledek liposukce je však závislý především na zručnosti operatéra a jakékoli masáže nedobrý výsledek neodstraní.Otok v operované oblasti sám ustoupí do 3 měsíců.
Zdravím Vás MUDr.J.Kačírková

MUDr. Jaroslava Kačírková
4.8
(13)
Černošice

Dobrý den,
liposukce je formování těla odsátím tuku z problematické partie. Po zákroku je nezbytné okamžitě nasadit speciální kompresivní prádlo a zamezit tak vzniku nerovností kůže. Tlak prádla navíc urychlí odtok zbylého tumescentního roztoku. Elastické prádlo je nezbytné nosit dle rozsahu zákroku a pokynu lékaře 2 – 4 týdny, ve dne v noci. Není to sice nic příjemného, prádlo vás svírá, ale omezíte tak velikost pooperačního otoku a pomůžete závěsnému aparátu kůže rovnoměrně přilnout zpět ke tkáni. Správně nasazené prádlo netvoří záhyby. Ty by se mohly nevratně „otisknout“ do odsáté oblasti. Operované místo je z počátku velmi bolestivé, oteklé, ale poměrně rychle dochází ke zlepšení. Bezprostředně po po návratu domů z kliniky je vhodné vzít si první dávku léků proti bolestem a zůstat v klidu.
Tumescentní technika prováděná na naší klinice umožňuje rychlý návrat do běžného života a některé ženy jdou již druhý nebo třetí den do práce. Plná zátěž , sportování apod. je možné po čtyřech týdnech. Pokud otoky přetrvávají, doporučuje se nošení prádla i na cvičení, otok je težký, cvičila byste s určitou „nadváhou“.
V případě, že jste po zákroku unavená, poleháváte, je nezbytné procvičovat dolní končetiny, aby nedošlo k trombóze žil. Posledním důležitým bodem je dodržování zdravé životosprávy, stravování a samozřejmě pitného režimu. V pooperačním období byste měla vypít celkem 3 l tekutin denně, aby se tělo dstatečno pročisťovalo. Bezprostředně po výkonu nepijte alkoholické nápoje

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Související dotazy

Je možné že se liposukce břicha se nepovede?

Tea209637
20. 1. 2016 · Poslední odpověď: 4. 2. 2016

Lékař mi sdělil, že se liposukce břicha nemusí podařit, protože ho mám moc měkké. Jde jen o spodní část. Mám ho jako ve čtvrtém měsíci těhotenství. Ale nechce se mi podstupovat tak nepříjemné vyšetření a vyhazovat tolik peněz zbytečně. Ale bříško je u mé postavy opravdu velmi výrazné a zkusila jsem vše možné. Tak jsem odhodlaná bolest podstoupit a peníze vyhodit. Máte zkušenosti, že se lipo nepovedla? Kde lze sehnat návlek, tak aby byl výsledek opravdu nejlepší? Zároveň řeším gastro problémy - lepkovou intoleranci, laktozovou, kdy mám laktozu pořád jíst.. a pak mi něco vytéká z pupíku a sem tam bolí vedle pupíku. Lékař mě prohmatal a říkal, že by to nemělo vadit.

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Každý ne, zvolte pracoviště s osobním přístupem.

Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,

Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Křečové žíly
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 4. 2007
Abdominoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 2. 2024
Liposukce
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 11. 2012
Liposukce
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 2. 2008
Rhinoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 9. 2007
Korekce jizev
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 1. 2018
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 14. 10. 2016
Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 29. 6. 2007
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 30. 3. 2008
Abdominoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 11. 9. 2008

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi