Dobrý den, jsem pár dnů po tumescetní liposukci boků. Celá oblast je značně bolestivá a mám velké otoky, které zasahují i do oblastí těla okud tuk nebyl vysáván. Zajímalo by mě, co můžu udělat pro to, aby otoky dříve zmizely. Děkuji za radu. Vanesa
Prosím Vás, kdo pracuje v Aspen Clinics, že se pod takovouto tříslovnou odpověď ani nepodepíše? Paděra
Dobrý den. Svým pacientkám radím lymfodrenáže v době, kdy již nevyvolávají bolest. Obvykle to je 6 týdnů. Nashledanou, dr. Remeš
Nemyslím,že je nutná,nejdříve po napojení struktur tj.po 3 měsících.
Dodržovat klidový režim,nosit kompresy,ale pozor na škrcení,lymfodrenáž až po napojení struktur tj po 3 mesících.
Nedoporočoval jsem nikdy lymfodrenáž dříve než po 6 týdnech od operace. Máte li otoky, hodně chlaďte a noste kompresi zvl. po lymfodrenáži. Berte Wobenzym 7-0-7 na lačno.
Zdraví Dr. Tomášek
Dobrý den,doporučuji kontaktovat svého operatéra.
Klienta obvykle vybavujeme léky proti otokům jak tabletami tak místími léky.
MUDr.J.Kačírková
Dobrý den,
prosím, buďte v kontaktu se svým operatérem, ten jediný ví, jak zákrok probíhal a v jakém rozsahu.
Sama si můžete zakoupit v lékárně Wobenzym. Urychluje hojení a vstřebávání otoků.
Pěkný den,
S pozdravem,
Ing. Monika Janáková
marketingová managerka Medicom VIP
Dobrý večer,spíše než získávat informace po internetu bych Vám radil ihned navštívit svého operatéra.Určitě budete ráda,pokud Vás ubezpečí,že se nejdná o nic vážného.Pokud se za Vašimi potížemi skrývá počínající infekční komplikace-budete oba velmi rádi,že jste tam zašla.
Je vždy lepší přijít na kontrolu 2x zbytečně,než něco zanedbat resp. podcenit.Pokud je operatérem stanoveno datum následné kontroly-je to vždy myšleno v případě bezproblémového průběhu.Cokoli vzbuzuje Vaše obavy,je důvodem k okamžitému kontrolnímu vyšetření.
Zdraví,dr.Šimek
Dobrý večer, otoky i bolestivost po liposukci mohou přetrvávat i více dnů a mohou i zasahovat podle gravitace na místa pod nimi, neboť tímto směrem ztékají hematomy. Noste elastické prádlo, můžete i místa ledovat. dr.Paděra
Dobrý večer, po liposukci musíte s otoky počítat. Obvykle zasahují částečně i mimo přímo ošetřenou oblast. Poctivé nošení elast. prádla, případně Wobenzym a následně lymfodrenáže Vám pomohou. Nashledanou, dr. Remeš
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.