Dobrý den. V r. 2019 jsem podstoupila liposukci břicha metodou Slim Lipo. I přes nošení kompresního prádla a válečkování mám bohužel nerovnosti a zatvrdliny. Vše jsem se snažila 2 roky poté řešit estetickou rázovou vlnou (6sezení) a injekční lipolýzou (1sezení). Bohužel efekt nulový. Může mi, prosím, někdo poradit, co s tím? Začíná se to podepisovat na mé psychice pokaždé, co se podívám do zrcadla. Opravdu velmi mě to trápí. Jsem z Ostravy, nemám nadváhu, snažím se sportovat, věk 50 let. Děkuji Vám
Dobrý den,
dva roky po liposukci se uvedený stav už neupraví, zatvrdlinky po liposukci jsou docela běžné a ty by se časem ještě zlepšit mohly. Domnívám se však, že příčinou vzhledu nerovné kůže není ani tak špatně provedena liposukce ale povolená a uvolněná kůže, která se po odstranění tuku více vlní a tvoří nerovnosti. Pak by úprava vyžadovala tzv. abdominoplastiku za cenu dlouhé jizvy v podbřišku. Problémem, i když velmi vzácným, může ale být, že po liposukci a ostatních procedurách, které jste absolvovala může být podkoží natolik projevené, že kůže nepůjde dobře vypnout.
S pozdravem
M. Molitor, Art Ethic Beauty Clinic
Dobrý den,
v tomto věku již kůže není tak elastická a pak mohou vzniknout nerovnosti a "zatvrdliny". Je vhodné nosit vyšší elastické spodní prádlo, aby se nerovnosti lépe vyrovnaly. Vše se zlepší, ale obvykle se nevyrovnají zcela. Další výkony typu - liposukce by mohly tyto problémy ještě zhoršit. To byste musela mít jiný typ výkonu s odstraněním nadbytečné kůže, ale v tomto případě byste měla dlouhou jizvu v podbříšku.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.