Dobrý den, mám dotaz, zda se dá odstanit lipom v oblasti ledvin a mezi lopatkama jinou cestou, než chirurgicky. Tuto jsem už absolovala asi před 20 lety a bez výsledku. Je možná liposukce? Děkuji za odpověd Jana
Dobrý den.Liposukcí lze řešit odstranění lipomů. Je však třeba zvážit účinnost této metody v porovnání s chirurgickou metodou podle typu lipomu. S pozdravem dr. Kydlíček
Dobrý den dne 13. 7. jsem byla na liposukci břicha a boků, kde mi bylo odsato 3 litry tuku. Po měsíci a půl, co jsem po zákroku, mám břicho a boky stále tvrdé, což chápu, že se nejspíš hojí. Ale zajímalo by mě, kdy budou konečně výsledky. Po 2 měsících od zákroku chci začít cvičit, ať zpevním i jiné části těla. Hlavně mě zajímá, mám stále pocit, že bříško je pořad stejné, je to možné? Pan doktor řekl, že úplně štíhlá nebudu, což chápu, měla jsem velké bříško. Ale byla jsem ujištěna tím, že postava bude normální, myslím tím boky a bříško. Ale raději se ptám i zde, děkuji za vaši odpověď
Dobrý den,
konečný výsledek lze očekávat až za 3 - 4 měsíce od operace. V případě jakýchkoliv nejasností se obraťte na Vašeho operatéra.
S pozdravem
MUDr. Tomáš Paduch
Klinika YES VISAGE
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.