Nafouklé a bolestivé břicho po liposukci

Bohdan
16. 4. 2009 · Poslední odpověď: 20. 4. 2009

Moje manželka prodělala v listopadu loňského roku liposukci břichau paní doktorky v Jihlavě. Po tomto zákroku dělala vše podle doporučení paní doktorky ale do dnešního dne nedošlo ke zploštění břicha, břicho se jeví nafouklé a bolestivé. Radili jsme se i s naší obvodní lékařkou, podle jejího názoru se tam mohly vytvořit třeba srůsty. Jak dále pokračovat

Reklama

odpovědí (5)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážený pane,
v přípdadě problémů Vaší paní neznáme výchozí stav. Pokud žena trpí tvarem břicha typu "jablko" /tedy mužský typ obezity/ pak liposukci břicha nemá smysl provádět. Tvar břicha určuje tzv. viscerální tuk a ten je uvnitř dutiny břišní. To jsem ale jen teoretizoval, možná, že je vše jinak. Radit byste se měli především s Vaším plastickým chirurgem, který operoval, nikoli s OL.
Srdečně Vás zdravím,
prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc., plastický chirurg.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...

Dobrý den ,reaguji na Váš dotaz do diskuze a spíše mě překvapuje , že nekontaktujete mě a nepřijedete na kontrolu. S naprostou jistotou mohu sdělit , že každá liposukce i ta nejšetrnější , zanechává podkožní fibrozu a velmi záleží na konkrétní tkáni a hojivosti pac. Myslím si , se vší úctou k praktickému lékaři, že nemůže být být schopen validně posoudit stav tkáně po liposukci, kterou neprovádí. Od loňského listopadu jsem odsála 7O dalších klientů s břichem a zodpovědně mohu říci, že kdyby každý pozákrokový stav probíhal tak , jak u Vaší manželky , asi bychom již s největší pravděpodobností nepracovali. Velmi ráda se na Vaši ženu podívám v rámci kontroly. S pozdravem DrProcházková

Dobrý den,

nejlépe je kontaktovat svého operatéra. Mělo by být samozřejmé absolvovat kontroly u operatéra a v případě nespokojenosti požadovat opravu.

Zdravím
MUDr.J.Kačírková

MUDr. Jaroslava Kačírková
4.8
(13)
Černošice

Dobrý den, asi bych doporučil neradit se s obvodní lékařkou, ale navštívit operatérku a sní vše podrobně probrat. dr.Paděra

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení prsou
Žádné odpovědi
Zvětšení prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 23. 7. 2007
Zvětšení prsou
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2020
Liposukce
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 8. 2023
Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 6. 2023
Laserová liposukce
Žádné odpovědi
Liposukce
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 7. 2022
Liposukce
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 17. 10. 2023
Liposukce
1 odpověď, nejnovější odpověď: 16. 2. 2021
Laserová liposukce
Žádné odpovědi

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi