Dobrý den. Trápí mne dle mého posouzení lipedém. Otok je vázán na hormonální cyklus, roky progreduje, je bolestivý, je pouze na stehnech, Stemmerovo znamení je negativní. Mám trochu metličkových žilek. K tomu se váže první dotaz: je potřeba před jakýmkoliv zákrokem, řešící lipedém, absolvovat návštěvu flebologa? Lipedém tvoří na nohách jezdecké kalhoty, ale nezasahuje ke kolenům. Trápí mne bolestivost. Mažu nohy krémem od Priesnitz- žíly a cévy medical. Pomáhá od bolesti, ale neřeší problém. Zároveň beru diosmin od gastroenterologa. Dlouhé roky jsem léčena pro hormonální nerovnováhu proverou a estrofemem. Používám kompresní prádlo. Hormonální nerovnováhu mám v rodině. Jsem štíhlý člověk. Pokud bych vynechala oblast stehen a boků, tak mám velikost oblečení S. Bohužel problematická oblast je v konfekční velikost M-L. Tento problém zasahuje i dobrého výběru kompresního prádla- drenáž není ideální, když kotník má obvod 20cm a stehno 62cm. A teď se dostávám k jádru: nevím, zda stačí na problém lypolýza? Existuje lypolýza s trvalejším efektem a která? Pokud neexistuje, která liposukce je nejšetrnější? Ráda bych absolvovala pro tělo nejšetrnější proceduru. Bojím se pooperačních ďolíčků na kůži. Obávám se, že liposukce naruší podkoží a odtok lymfy. Nerada bych celkovou anestezii. Nezhoršuje lipolýza krevní obraz? Je lipolýza efektivní, jak často se musí procedura opakovat? Předpokládám, že neřeší zmnožení buněk, tudíž bude docházet k rebound fenoménu. Děkuji za odpověd. Případně bych ráda dostala doporučení do Prahy. Prosím ,ale ne jen vypsání spousty přístrojů u kosmetických center. Je už jich tolik, že se v tom normální člověk nevyzná. Když už, tak vysvětlení- proč zrovna tuhle metodu.
Dobrý den,
je nutná osobní konzultace ke zhodnocení, jestli vám liposukce stehen přinese patřičný efekt a hlavně jestli je možná.
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.