Pane doktore mám dotaz. Je to měsíc a půl co jsem byla v Brne na liposukci břicha, odebrali mne jen trochu, neměla jsem to bricho tak velké! Ale nejsem spokojená. Břicho je hrbolatý a pomačkaný a na bocích se mi vytvořili dva hrby a poslednich pár dní to začíná dost bolet,pálit a řezat.Byla jsem ve vyhlášené klinice a problémy nechci! Chci se prosím zeptat jak dlouho trvá než se břicho vyrovná?Lékař říka at jsem trpělivá! A ted si myslím,že tam mám asi zánět.Vše jsem dodržovala co mi lékař nařídil.Myslím si,že tým pana Kufy by neměl selhat! Tolik peněz to stálo, a jsem nespokojená!! Děkuji za odpověd. I.K.
Dobrý den, pooperační projevy po tak dlohé době od operace nejsou obvyklé.Obtíže typu pálení a řezání by být neměly.Drobné zatvrdlinky mohou přetrvávat,jde o nove tvořené vazivo a vymizí.Zrychlit jejich vymizení můžete pomocí válečkování.
Pokud s jedná o nerovnosti zposobené nerovnoměrným odsátím tuku ty nezmizí a je třeba je posléze korigovat.
MUDr.J.Kačírková Medilip Praha
Vážená paní,
1 měsíc po liposukci není ještě stav zcela ustálen a často dochází při dodržení doporučení oš. Lékařem / kompresní pradlo , masáže aj./ ke zlepšení stavu, úplně normální není Vámi udávaná bolest, pokud je stav spojen i se změnami na kůži v krajině po liposukci – která se dostaví s odstupem, může jít skutečně o zánětlivé komplikace, doporučuji se v tomto případě kontaktovat s lékařem provádějícím liposukci a potíže konsultovat.
S pozdravem prim. MUDr. B. Vřeský
Jste brzy po výkonu. Hodnoťte situaci asi ne dříve než za 3 měsíce. Asi není správné tak brzo po výkonu uvádět operatera. Spíše choďte častěji na kontroly a vysvětlujte problem. Můžete si tak po těch třech měcících zobjektivizovat situaci u jiného odborníka. Určitě se obraťte s takovýmto problémem na atestovaného plastického chirurga se zkušenostmi v této problematice. Ideální je investovat do konsultací na více pracovištích.
Můžete se stavět také u nás. Já však korioguji takovéto stavy ne dříve než rok po výkonu, aby bylo vše vyzrálé.
Naše pracoviště Precizia, centrum estetické plastické chirurgie je v Praze je cca 430 m od stanice metra C "Háje (Východ z metra zvolte ten, který je na straně konce vlakové soupravy jedoucí z centra) Dále se vydejte směr ke kostelu (půjdete kolem něho, aby Vám byl po Vaší pravé ruce) a za ním dále vlevo do dvorany mezi panelovými domy. Jedná se o ulici Konstantinovu 1479/1, ale vchod do budovy našeho pracoviště je na opačné straně budovy, než odkud přicházíte, tedy z Metodějovy ulice.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg.
Dobrý den, doporučuji kontrolu operatérem, nadále kompresivní prádlo, k medikaci přidat Wobenzym. Případně v místě bolesti chlazení. Po liposukci je potřeba mít trpělivost. Zdravím Dr.Horyna Pavel
Vážená slečno, souhlasím s kolegyní Dr. Vraspírovou, vysvětlení a pomoc musíte hledat u původního operatéra. Vaše situace je příkladná i pro event. jiné pacienty s kosmetickými problémy- je evidentní, jak to, za jistých okolností, může dopadnout, když je kvůli maličkosti a nebo malé změně operována jinak normální zdravá oblast. Obávám, se, že až Vaše momentální potíže ustanou a oblast bude prohlášena za zahojenou, nebude pro Vás výsledek uspokojivý, resp. nebude splněno Vaše očekávání, ač chirurg v dané chvíli postupoval správně. Tedy kladu otázku- měla ta operace smysl? Zánět se projeví začervenáním oblasti, a bolestivým otokem, případně teplotami, zvětšením mízních uzlin a třeba i hnisáním. Ty nerovnosti v podkoží jsou pravděpodobně způsobeny vytvořením jizevnatého vaziva v místě intervence chirurga. To teoreticky může být. U liposukce obvykle záněty nebývají. V této chvíli bych Vám doporučil pokračovat v nošení speciálních návleků, fyzicky se šetřit, obrnit se trpělivostí a počkat ještě cca 4-6 měsíců, než výsledek zákroku bude zcela neměnný a definitivní. A vše v klidu probrat s lékařem.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., plastický chirurg.
Dobry den,rozhodne doporucuji ihned kontrolu u Vaseho chirurga. zdravi dr Vraspirova
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.