Dobrý den. Ráda bych se poradila, jaká metoda by pro mě byla nejlepší, když mám jak vystouplé křečové žíly, tak i metličky. Křečáky se mi začaly dělat hodně brzo, snad už v 15 letech, nejdřív na vnitřních stehnech, pak i na lýtkách. Metličky mám nejvíc vzadu v podkolenní jamce a pak dolů na zadní straně lýtka. Máme to bohužel v rodině, ségra i mamka jsou na tom stejně. :( Zatím mě nijak nebolí, ale nevypadá to hezky. Po porodu se to ještě zhoršilo, ty hlavníí vylezou při sebemenší delší chůzi nebo stání, v létě je to hrůza. Tak uvažuju o operaci. ALE nerada bych operaci pod narkózou a abych byla co nejdřív v pořádku, kvůli péči o dcerku. Vůbec nevím, jakou metodu vybrat. Dají se vůbec odstranit velké křečové žíly i ty metličkové najednou? Nebo se to každé odstraňuje jinak? A když je mám na obou nohách, tak se to operuje najednou nebo postupně? Také nevím, s čím cca počítat finančně. Předpokládám, že ty šetrnější metody asi ze ZP hrazené nebudou. Děkuju, J.
Dobrý den,bohužel bez vyšetření a zhodnocení duplexní sonografie žil dolních končetin se nedokáži erudovaně vyjádřit k řešení Vašeho problému. Na naší klinice používáme velmi šetrné a přesto účinné metody, nejčastěji radiofrekvenční metodu CNUS Closure, která Vás neomezí dlouhou pracovní neschopností, nutná je, ale konzultace - osobní.
S pozdravem
MUDr. Milan Bartášek
Bez vyšetření ultrazvukem Vám nemůže nikdo seriózně poradit. Často se kombinuje řada metod , nabízíme všechny známé na našem oddělení cévní chirurgie , popř. doléčujeme na dermatologii- více informací na ********************.
Metod je v poslední době mnoho, ale efektivita komplexního odstranění se stále jako nejlepší alternativa jeví komplexní sklerotizace. Informace najdete na mých stránkách sklerotizace.cz. Je potřeba přijít na konzultaci.
S pozdravem
MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
Dobrý den,
bez větší znalosti vašeho nálezu Vám nedokážu příliš poradit, doporučuji jistě návštěvu cévní ambulance a vyšetření. V současnosti lze vybrat ze širokého spektra metod,které jsou elegantní,malo bolestivé a umožní vám časný návrat k normálnímu životu. Cena závisí na volbě metody. Doporučuji se objednat.
S pozdravem Radek Vysohlid VenArt
Tuto problematiku léčí nejlépe chirurgové s cévní specializací. Tam se obraťte.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.