Dobrý den, byla jsem na sklerotizaci varixu.. ale po tomto ošetření mi zůstali místo varixu modřiny ,které už nezmizeli.. čím to může být? (mám trombózu) a vzhledem k tomu ,že chci opět sklerotizaci podstoupit , tak ráda bych věděla jak těmto modřinám předcházet, popřípadě jak se zbavit starých? děkuji moc
Dobrý den, po sklerotizacích může skutečně až v 15 % případů docházet ke vzniku nežádoucích hyperpigmentací v kůži nad sklerotizovanou žilkou(tzv. matting), která může přetrvávat velmi dlouho, někdy i doživotně. Předejít těmto nežádoucím efektům (z pohledu pacienta) efektivně nelze, je nutné dodržovat kompresi po dobu stanovenou lékařem, v případě již vzniklých pigmentací pak dlouhodobá lokální léčba (konzultovat estetického dermatologa), která však nemusí být vždy úspěšná, bohužel...Poznámce o trombóze ,podobně jako kolegyně přede mnou, nerozumím...
S pozdravem,
MUDR.Robert Vlachovský, Ph.D.
VASCUMED s.r.o. - Centrum žilní chirurgie
Dobrý den,
skutečné modřiny po sklerotizaci mizí do 14 dnů po zákroku.. Následně mohou přetrvávat pozánětlivé bouličky nebo zbylé metličkovité žilky, takže ve Vašem případě již pravděpodobně nejde o modřiny. Nerozumím poznámce, zda máte trombozu.Pokud je akutní musíte se léčit a sklerotizace se v tu dobu neprovádí. V případě jakéhokoli dotazu nás můžete kontaktovat na tel.čísle, nebo napsat na.
s pozdravem MuDr. Věra Derflová BCD Clinic
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.