Byla jsem na ostraněni varixů laiserem na obou nohach, asi za čtyři měsice se mě začaly nad kolenama obou končetin dělat fialové fleky a poraskané žilky, byla jsem s tim i na sklerotizaci pred třemi tydny a vubec se to nespravilo vypadá tomhůř než když jsiem měla tluste žily, může mě někdo poradit co s tim a je to normální po operaci? Jsem hodně zklamaná. Děkuji za odpověď.
Za to ale nemůže metoda. Ta je při správné indikaci, provedení a poučení o možnostech bohužel stále jediná, která vás metliček skutečně zbaví. Ale zkusit můžete samozřejmě cokoli jiného.
S pozdravem MUDr. Vybulková Zavadilová
sklerotizace.
Dobrý den,
po uzavření většího žilního kmene (je celkem jedno jakou metodou) se ve spádovém okolí mohou objevit metličky (viz vysvětlení kolegy). Jde o rozšířené (nikoli popraskané) žilky, které mohou samy časem zmizet až se oběh po odstraněném varixu ustálí a oblast zahojí nebo se pak odstraní dodatečně, nemá cenu však k tomu přistoupit dříve než za rok - běžná doba dohojování čehokoli. Primární je vždy odstranění velkého žilního kmene - varixu, takže vaše zklamání a ještě tak brzy po zákroku je zbytečné. Tyto projevy hojení vás rozhodně neohrožují tak, jako velké varixy, které se odstraňovaly. Hojení je dlouhodobý proces a také je důležité dodržování následné komprese.Více info najdete na mých stránkách sklerotizace, v případě dalších dotazů kontakt e-mailem přímo ze stránek.
S pozdravem
MUDr. Jana Vybulková Zavadilová
Bioplastica s.r.o.
sklerotizace
Doporučuji přístroje jako kupříkladu VBeam (pracovišť naleznete několik), konkrétní zkušenost však v Brně nemám.
V Praze je k dispozici například v Asklepionu.
Dobrý den,teleangiectasie,neboli drobné metličkové žilky jsou někdy následkem poškození,či zničení větší žíly. Zde je důležité,zda je ultrazvuk v poradku a hlavní kmen je bezpečně uzavřen. Pokud ano,pak lze sklerotizovat. Zde je otázka,zda se vytvořily tyto “fleky” až po sklerotizaci. Ideální postup je nyní počkat,zkontrolovat ultrazvuk a následně sklerotizovat se změnou postupu,či použít povrchový cévní laser.
Přeji hezký den.
Radek Vysohlid
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.