Dnes mi kožní lékařka diagnostikovala u obou mých dětí (3 a 5 let) molluscu. Jedna má asi 30 pupínků na podbřišku a druhá asi 10 pupínků v podkolenní jamce. Objednala mne na seškrábnutí, které znecitlivíme krémem Emla. Teď na internetu jsem si dohledávala další informace a je objevila jsem možnost odstranění laserem. Mám s laserem velmi dobré zkušenosti při odstraňování běžných bradavic a tak se chci zeptat, která léčba je pro odstranění molluscy účinnější - seškrábnutí nebo laser? Nechci děti zbytečně trápit opakovanou léčbou... Děkuji za odpověď
Dobrý den,
jedná se o virové onemocnění, proto je důležité, aby si pokud možno děti bradavičky neškrábaly, hrozí riziko většího rozsevu.
OPbě ošetření mají stejný terapeutický efekt, jsou vhodná. P jednorázovém odtsranění většinou bradavičky zmizí.
Hezký den,
MUDr. kubátová
K odstranění molusek jsou obě metody dobré,stejně účinné,seškrábnutí je patrně rychlejší a je zdarma,všechny zákroky laserem zaplatíte.
Dobrý den,
moje zkušenost je taková, že mollusky se rády po seškrabu objevují znova. Po laseru to bude nejspíš totéž. Proto doporučuji podávat homeopatika DULCAMARA 9CH 3x denně 5 kuliček a THUYA OCCIDENTALIC 15CH 3 kuličky večer. Oba léky jsou volně prodejné v lékárně za pár korun, dle mých zkušeností zabrání šíření a recidivám. Dávejte je minimálně měsíc, lépe dva. Pokud stávající molusky neodpadnou, je možné je propíchnout v noci ve spánku a potřít desinfekcí, pak odpadnou zhruba za 14 dnů. Nebo zkusit ten laser, pokud zajistíte dětem bezbolestný průběh ošetření. Seškrab bez anestezie nedoporučuji, je to zbytečně traumatizující.Hodně zdaru při boji s molluskami. MUDr.J. Marková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.