Dobrý den,
v prosinci jsem byl na erbiovém laseru, kvůli jizvičkám v obličeji. Zhruba od půlky února, se mi v ošetřených místech, stále opakovaně dělají záněty. Začne to pozvolna, kousek vystouplé červené kůže, který následně pokryje celé ošetřené místo erbiovým laserem. Je nějaký důvod, proč se mi stále opakovaně ošetřená místa zanícují? Nejdříve to začalo pomalu, ale například minulý pátek, se mi zanítila hned tři místa na tváři. Dermatoložka mi řekla pouze to, že to jsou ucpané mazové žlázky a napsala mi "čistící vodičku" Aknemycin. Ale proč se mi neustále zanicují ošetřená místa? Zánět se začne loupat. Poté je samozřejmě kůže červená a třeba za týden za dva se opět zanítí. Prosím o radu,
Děkuji
Dobrý den.
Zkuste poprosit p. doktorku o aplikaci biostimulačního laseru.
Ten doléčí a pomáhá se záněty pokožky.
S pozdravem Kotlářová
Dobrý den,
v tomto případě, bohužel, nelze dát jednoznačnou odpověď. Předpokládáme, že máte mastnější pleť se sklony k tvorbě akné. Ošetřením erbiovým laserem nelze typ pleti ani sklon k tvorbě zánětlivých ložisek změnit. Pro posouzení celkového stavu by byla vhodná osobní konzultace.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.