Vznikající otevřené mokvavé rány

thetraveler
thetraveler
25. 7. 2018 · Poslední odpověď: 26. 7. 2018

Dobrý den, zhruba před týdnem se mi v oblasti třísel začaly tvořit bolavé puchýřky, které posléze praskly a udělaly se otevřené rány. Rány jsem začala mazat Canestenem a cca po týdnu jsou v oblastech třísel zahojené. Začaly se mi však tvořit nové otevřené rány a zvětšující se rány a to na zadní straně krku, obličeji, na pozadí a na nohou (vždy jen 1-3 otevřené rány jednotlivě). Jsem v na dva měsíce v zahraničí a už se celý týden snažím sehnat lékaře, který by mi pomohl, zatím neúspěšně. Nemá někdo radu jak na to, případně jaký lék/mastičku a hlavně co by to mohlo být?

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
Těžko radit takto po netu, měl by Vás vidět dermatolog. Pokud to skutečně nelze, v řadě zemí lze zakoupit v lékárně bez receptu mast s antibiotikem (nesmí tam ale být zároveň ještě kortikoid !!!), pak jemně mazat na ložiska 2-3 krát denně. Na projevy zbytečně nesahat, neolupovat stroupky, mýt normálně jen vodou a nechat zaschnout, nedráždit ručníkem, nedávat na to kosmetiku či nedejbože make-up. Kůže by měla "dýchat", na postižených místec tedy spíše volnější oblečení, přírodní materiály.
Domnívám se, že jde o impetigo.
Příjemný den,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog, Klinika GHC Praha

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Abdominoplastika
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 15. 6. 2011
Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 5. 2020
Modelace prsou s augmentací (pomocí prsních implantátů)
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 5. 2023
Labioplastika
9 odpovědí, nejnovější odpověď: 24. 9. 2019
Labioplastika
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 31. 3. 2015
Obřízka
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 19. 11. 2016
Korekce jizev
1 odpověď, nejnovější odpověď: 3. 5. 2022
Labioplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 8. 2023
Korekce jizev
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 31. 8. 2021
Vaginoplastika
1 odpověď, nejnovější odpověď: 31. 12. 2012

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi