Zčervenání a jizvy po odstranění žilek elektrokauterem

llolla
llolla
3. 4. 2019 · Poslední odpověď: 24. 6. 2019

Dobrý den.

Chtěla jsem se poradit. Byla jsem několikrát na odstranění žilek v obličeji laserem, jednou se nestalo vůbec nic, pak mě paní spálila a na další klinice se ani po 5 ošetřeních nedostavil výsledek. Tak jsem šla na ošetření elektrokauterem v oblasti nosu a již je to několik týdnů po ošetření, žilky zmizely, ale jsou velmi viditelné a zarudlé místa vpichů, a to zejména v oblasti kořene nosu. Místa jsem samozřejmě poctivě mazala, dostala jsem framykoin. Jedná se o téměř "díry", které se vytvořily a jdou dost vidět. Dá se říci, že velmi lituji, že jsem takový zákrok podstoupila, jelikož červené žilky vypadaly lépe, než rudé velké tečky a jizvy.. Dalo by se to řešit? Případně kde v Praze?

Děkuji za odpověď.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Zjizvení po elektrokauteru je obvyklé a proto se považuje za zastaralé a už za mé generace se nedělalo, ale je mi teprve 50 let. Při vhodné laseru a energiích, není odstranění laserem problém. laser je i jediným řešením těchto jizviček.

Dobrý den,
Zda by frakční laser byl vhodný nebo ne je třeba posoudit při vyšetření v ordinaci.
Přeji Vám hezký den a s pozdravem,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog

Dobrý den,
souhlasím s vyjádřením kolegů. Laserová technologie je na jizvy nejúčinnější. Ale je nutné Vaši pleť vidět.

S pozdravem
MUDr. Tereza Gabryšová

Dobrý den, vždy záleží i na typu pleti, péči po zákroku. Pan docent Šmucler Vám odpověděl, souhlasím s jeho názorem, vzhledem k tomu, že píšete, že je to několik týdnů, ještě bych vyčkala alespoň cca 2 měsíce na případné spontánní zlepšení, po tu dobu bych aplikovala přípravek s SPF50, ale ne moc mastný.
Když stav nevidíme, těžko radit více, při osobním setkání v ordinaci by Vám lékař dokázal poradit lépe.
Přeji Vám pěkný den a s pozdravem,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog, Klinika GHC Praha

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi