Dobrý den, již několik let mě trápí permanentně zarudlý nos. Již od mládí jsem trpěl akné a vždy jsem akné mačkal, čímž jsem pokaždé nos zanítil a on zrudl. Nyní se mi na nose akné již netvoří, ale zarudlý pigment mu již zůstal. V oblasti je zvýšená produkce mazu, takže si pleť pravidelně čistím. Zarudnutí se zhoršuje při vystavení chladu třeba v zimě, kdy se nos i lehce nafoukne, oteče. Nejsou příliš viditelné žádné žilky a již dvakrát jsem podstoupil IPL na jedné klinice, ale s téměř žádnou výraznější změnou. Nevím, jestli se může jednat o rozaceu či ne, u praktického lékaře jsem zatím nebyl. Předem mockrát děkuji za odpověď.
Doporučujeme poslat fotografii problematického místa na náš email. Rádi poradíme
Dobrý den,
pokud byste chtěl pomoci, napište prosím dotaz a dobrou fotografii problematického místa na náš email.
Rádi pomůžeme.
S pozdravem Dermamedest team
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.