Dobrý den, trápí mě výrazné a viditelné modré žíly na spáncích (vinou se až nahoru do čela z obou stran) a kolem mých očí, konkrétně pod oběma očima - 2 menší modré vinuté žíly, výrazně jsou vidět i na horním víčku, zde mě to ale zas tolik nevadí. Všimla jsem si, že je možnost tyto žíly (asi retikulární?) odstranit laserem . zatavit žílu (viz. zahraniční léčba). Sklerotizace se zřejmě neprování. Zajímalo by mě, zda a kde je možné podobný zákrok absolvovat zde v ČR, případně kolik by orientačně zákrok stál. Žíly jsou to skutečně velmi viditelné (nejedná se o prkotinu) a nedají se jakkoliv zamaskovat dokonce ani makeupem. Vypadá to opravdu hrozně. Pokud by byla možná nejprve fotokonzultace emailem, byla bych velice ráda, protože jsem až z Chebu, nechci cestu absolvovat zbytečně. Ráda bych se tedy dozvěděla, zda a na kterých pracovištích se tento zákrok provádí. Děkuji za jakoukoliv radu a odpověď.
Hezký den, možné to je, ale je potřeba speciální laser, který působí ve větší hloubce a větší silou. Ošetření provádíme několik let. Cena závisí na množství žil- jsou to stokoruny až třeba 2000 Kč, žádná obrovská suma...pro menší modré cévy máme laser v Karlových Varech, ale možná bude potřeba laser, který máme jen v Praze (jinak v ČR není), to takto ale neposoudím, museli bychom vidět a posoudit.Klidně někdy v KV.
Dobrý den,
rozhodně bych Vám v tomto případě doporučila objednat se na nezávaznou osobní konzultaci, kde naši lékaři určí, zda Vám díky našim laserům dokážeme pomoci a sdělí Vám veškeré informace o tom, jak odstranění laserem probíhá. Konečná cena se odvíjí od množství odstraněných žilek. Samotné ošetření laserem není nikterak bolestivé, toho se bát nemusíte. V případě zájmu se na nás neváhejte obrátit. Naše klinika je v Praze.
Přejeme pěkný zbytek dne!
Dobrý den,
dle Vašeho popisu se nejspíše nejedná o nějaké drobné cévky odstranitelné laserem. Nevím, jak dlouho tento problém máte, ale předpokládala bych, že jde o nějakou vrozenou dispozici nebo anomálii. Pro určení přesné diagnózy a následně metody ošetření je nutná osobní konzultace. Pokud byste se ráda vyhnula cestování, doporučuji nejprve vyšetření u dermatologa v místě vašeho bydliště.
S pozdravem,
MUDr. Iveta Tomšíková
SKIN CARE Liberec
Na hlavě je řešení rozšířených žil velice složité. Sklerotizaci rozhodně NE. Je zde riziko embolizace trombů do mozku, i když možná i řešení barvivovým laserem má svá rizika. Na to Vám odpoví jen laseriista se zkušenostmi v této problematice.
Fotodokumentací bych to rozhodně neřešil. Zde je na místě osobní kontakt a vyšetření...
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Dobre den, zasleme prosim fota na *********** Zdraví dr vraspirova
Ráda bych si nechala odstranit červené žilky v obličeji, zajímalo by mne jestli je po zákroku nutné se vyhýbat slunci a směřovat tedy zákrok spíše až mimo letní měsíce a případně jaká klinika nabízí bezplatnou úvodní konzultaci a testovací zákrok.
Dobrý den,
i když je možná nyní v teplém až horkém počasí červené cévky na tváři více vidět, není vhodné je při vysokém UV riziku ošetřovat, ať už laserem nebo jinou metodou, která irituje kůži - důvodem jest právě zvýšená aktivita melanocytů a následný vznik pigmentových skvrn, jak píšou kolegové.
Ponechte toto ošetření na období podzimu, zimy a jara, předpokládejme od října dále.
Dle šíře cévek lze k ošetření zvolit i pulzní světlo, laserový paprsek nebo elektrokoagulaci.
Ovšem vše až při počasí s nízkým UV indexem.
Přeji krásné letní dny, Dr. Takácsová, Amaryllis Centrum.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.