Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně IPL Laseru. Jsem kosmetička a ke své práci používám IPL laser. V současné době jsem v osmém týdnu těhotenství. Může mít práce s tímto přístrojem nějaký negativní dopad na plod mého dítěte? Děkuji za odpověď a zároveň uvítám jakékoli odborné doporučení.
Dobrý den, nemějte obavy, IPL Vašemu plodu nemůže ublížit.
Eva Ondráčková
Dobrý den Moniko, nejsem si jista, zda jste řádně proškolena ohledně principu IPL technologií, samozřejmě, že ošetření týmto přístrojem, stejně tak laserem, nemá vliv na graviditu jak vaší, tak vašich případných klientek. S pozdravem MUDr.Simona Bedřichová
Dobrý den, obracím se na Vás s dotazem ohledně práce s kosmetickými přístroji. Jsem kosmetička a ke své práci používám IPL, diodový laser, radiofrekvenci, hifu a ultrazvukovou špachtli. V současné době jsem v osmém týdnu těhotenství. Může mít práce s těmito přístroji nějaký negativní dopad na plod mého dítěte? Děkuji za odpověď a zároveň uvítám jakékoli odborné doporučení.
Ahoj,
Neexistují žádné přesvědčivé důkazy, ale doporučuje se omezit a zastavit používání IPL a diodového laseru, protože by to mohlo mít neznámé účinky na plod.
Hezký den
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.