IPL doma - popálení tetování

Babu917030
Babu917030
8. 6. 2020 · Poslední odpověď: 10. 6. 2020

Dobrý den. Omylem jsem si zasáhla IPL epilátorem tetování. Je to oteklé, spálené ☹️ Na infolinku výrobce jsem volala, ale doporučili lékaře. Chtěla jsem se zeptat, co přesně se mi v pokožce po zásahu děje? Pracuje v pokožce záblesk i po aplikaci, nebo jsem se jen spálila a teď nechat jen zhojit? Děkuji za odpověď. Vlasta D.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
jak jest dobře známo, IPL miluje pigment...téměř jakýkoliv...a to je i podstata působení při epilaci. tetováž je také pigment, takže pravděpodobně došlo k rozdrcení pigmentu na menší částečky( fotodisrupce), k následné zánětlivé reakci, kterou je zapotřebí nechat v klidu bez krytí zhojit, maximálně můžete natírat Flamigelem a dát přes problematickou oblast čistý čtverec, aby pohybem či šatama nebyla v této oblasti kůže drážděna.
Reakce, ke které došlo, je zcela přirozená...proto při epilaci IPL či lasereme vynecháváme oblasti s tetováží. Pro příště na jiných místech těla nejdříve tetováž vymalujte bílou tužkou (třeba bílou tužkou na oči) a l takovéto interakci nedojde. Podívejte se ještě jednou do manuálu, není li tam psáno, že ošetřením IPL máte oblasti s tetováží či pigmentovanými znaménky vynechat.

pokud by byl problém s hojením, obraťte se na dermatologa k doporučení terapie.
Zdravím, Dr. Tak., Amaryllis Centrum Praha.

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Laserová epilace
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 6. 2013
Modelace prsou
14 odpovědí, nejnovější odpověď: 30. 5. 2013

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi