Dobrý den, k jakému poškození kůže může dojít při depilaci laserem. Můj osobní zážitek z Asklepionu před několika lety při depilaci chloupků kolem úst. První sezení po ošetření jen zčervenání trvající půl dne, po druhé ošetření otřes! Spálená kůže,fleky až stroupky viditelné až 3 měsíce. Tehdá mi lékařka vysvětlila, že je to moje individuální reakce. Opět jsem zaplatila 2 500,- Kč a již jsem neměla odvahu na další ošetření. Opravdu se to stává?
Dobrý den,laserovou depilaci by nemělo dojít ke spálení kůže,vše závisí na nastavení zařízení a schopnosti ošetřujícího poznat účinky laseru na daný typ kůže.Může dojít k začervenání kůže,to by ale mělo vymizet do několika hodin.Je však nutné používat kvalitní přístroj.
Dobrý den, k popálení by při dodržení správného postupu dojít nemělo. Rozhodně neztrácejte důvěru, důležité je vybrat seriózní pracoviště s kvalitním přístrojem. S pozdravem za MLC MUDr. I. Bäumeltová
Tato rakce může v některých případech nastat a nemusí/ i může být na vině nevhodná energie, je možné, že Vaše pokožka byla před ošetřením výrazně opálená ..??? Neobávejte se laserové depilace, je to bezpečná a účinná metoda.
Dobrý den, paní Jiřino,
ano, při laserové depilaci může dojít k popálení pokožky nebo k dočasné depigmentaci. Popáleniny mohou být samozřejmě být způsobeny špatným nastavením laseru (energie na výstupu musí odpovídat fototypu pacienta a celkové povaze pokožky), ale i přes správné nastavení lasru může dojít k výše uvedeným projevům, stává se to zcela vyjímečně. Myslím, že v ČR není pracoviště s větší zkušeností s laserovou depilací, než to naše, a za 10 let máme 5 případů, kdy k popáleninám došlo a laser byl nastaven standardně (jednalo se třeba až o 4. ošetření). Takže vina vskutku nemusí být na ošetřujícím, je to opravdu spíše nešťastná náhoda. Proto dbáme na to, aby pleť před ošetřením byla dokonale vyčistěná zejména od zbytků používaných krémů - myslíme, že to by mohlo být příčinou nežádoucí reakce.
Eva Ondráčková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.