Poškození kůže po depilaci laserem

Uzivatel
2. 5. 2007 · Poslední odpověď: 2. 5. 2007

Dobrý den, k jakému poškození kůže může dojít při depilaci laserem. Můj osobní zážitek z Asklepionu před několika lety při depilaci chloupků kolem úst. První sezení po ošetření jen zčervenání trvající půl dne, po druhé ošetření otřes! Spálená kůže,fleky až stroupky viditelné až 3 měsíce. Tehdá mi lékařka vysvětlila, že je to moje individuální reakce. Opět jsem zaplatila 2 500,- Kč a již jsem neměla odvahu na další ošetření. Opravdu se to stává?

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,laserovou depilaci by nemělo dojít ke spálení kůže,vše závisí na nastavení zařízení a schopnosti ošetřujícího poznat účinky laseru na daný typ kůže.Může dojít k začervenání kůže,to by ale mělo vymizet do několika hodin.Je však nutné používat kvalitní přístroj.

Dobrý den, k popálení by při dodržení správného postupu dojít nemělo. Rozhodně neztrácejte důvěru, důležité je vybrat seriózní pracoviště s kvalitním přístrojem. S pozdravem za MLC MUDr. I. Bäumeltová

Tato rakce může v některých případech nastat a nemusí/ i může být na vině nevhodná energie, je možné, že Vaše pokožka byla před ošetřením výrazně opálená ..??? Neobávejte se laserové depilace, je to bezpečná a účinná metoda.

Dobrý den, paní Jiřino,
ano, při laserové depilaci může dojít k popálení pokožky nebo k dočasné depigmentaci. Popáleniny mohou být samozřejmě být způsobeny špatným nastavením laseru (energie na výstupu musí odpovídat fototypu pacienta a celkové povaze pokožky), ale i přes správné nastavení lasru může dojít k výše uvedeným projevům, stává se to zcela vyjímečně. Myslím, že v ČR není pracoviště s větší zkušeností s laserovou depilací, než to naše, a za 10 let máme 5 případů, kdy k popáleninám došlo a laser byl nastaven standardně (jednalo se třeba až o 4. ošetření). Takže vina vskutku nemusí být na ošetřujícím, je to opravdu spíše nešťastná náhoda. Proto dbáme na to, aby pleť před ošetřením byla dokonale vyčistěná zejména od zbytků používaných krémů - myslíme, že to by mohlo být příčinou nežádoucí reakce.
Eva Ondráčková

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Laserová epilace
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 29. 3. 2018
Laserová epilace
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 21. 1. 2008
Laserová epilace
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 24. 6. 2015
Laserová epilace
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 16. 12. 2013
Laserová epilace
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 13. 2. 2011
Laserová epilace
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 12. 2023
Liposukce
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 14. 7. 2014
Laserová epilace
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 11. 2008
Laserová epilace
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 3. 2008

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi