Povislé víčko po extrakci chalazionu

Den9
19. 10. 2024 · Poslední odpověď: 21. 10. 2024

Dobrý den,

zhruba před 20 dny jsem byla na odstranění vlčího zrna z levého víčka. Zákrok byl náročnější, ale po týdnu jsem byla z nejhoršího pryč. Co mě děsí, že od té doby nedochází k žádnému zlepšení, víčko bývá občas červené, ale co je horší, je povislé. Co mi bylo řečeno, mělo by to ustupovat, ale i když o oko pečuji a chladím ho, bez výsledku. Lékař mi oko kontroval a říkal, že o zánět se nejedná. Jeho původní verze byla, že se otok bude zlepšovat po dobu dvou týdnů a na poslední kontrole to opět navýšil na měsíc. Zvedne to po měsíci na dva? Čeká mě snad permanentní ptóza? Jsem mladá a velmi mě to trápí, jelikož to vypadá příšerně a je to na první pohled znát.

Děkuji za případnou pomoc.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

otázka by měla spíše směřovat na očního lékaře než plastického chirurga. Ptóza je způsobena určitým ochabnutím svalu, který zvedá víčko, tzv. levator palpebrae. Je to relativně velmi slabý sval a může být snadno ovlivněn třeba otokem okolních tkání.

S pozdravem

Ivo Menšík

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Operace očních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 4. 9. 2023
Operace očních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 21. 11. 2008
Operace očních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 1. 3. 2017
Operace očních víček
16 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 3. 2013
Operace očních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 16. 7. 2018
Operace očních víček
7 odpovědí, nejnovější odpověď: 22. 5. 2014
Operace dolních víček
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 13. 1. 2019
Operace horních víček
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 7. 2021
Operace očních víček
1 odpověď, nejnovější odpověď: 30. 6. 2007
Botulotoxin
6 odpovědí, nejnovější odpověď: 15. 3. 2017

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi