Dobrý den, trápí mě kožní řasy v okolí konečníku, po porodech, dle zprávy lékaře perianální fibromy a jeden prolab. uzel. Jedná se s spíše o hygienickou a kosmetickou záležitost, nic nekrvácí, ale výrůstky jsou dost velké. Proktolog navrhl chirurgické odstranění jako jedinou možnou léčbu. Tzn. ořezání všech řas dokola. Je prý velmi dlouhá doba hojení a kvůli velkému zásahu jsem od tohoto zákroku upustila. Nyní jsem zjistila, že je možnost i odstranění CO2 laserem s kratší dobou hojení. Chtěla bych se zeptat, provádí se zákrok najednou nebo po částech? Hradí ho pojišťovna, pokud ne, kolik zákrok orientačně stojí? Jaká je doba hojení? Děkuji moc za odpovědi.
dobrý den, samozřejmě je potřeba vidět celkový rozsah. Někdy to jde provést celé najednou, někdy po částech. Doba hojení bývá 3 týdny. Zdravotní pojišťovna to v našem zařízení neplatí, odhadovaná cena 1-6000 Kč. S pozdravem, MUDr. Radek Poláček
Dobrý den,
na našem pracovišti ošetření anální oblasti neprovádíme.
Tým BODY
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.