Dobrý den,
píši Vám s velikou prosbou s dotazem o pomoc při mé léčbě akné. Už jsem na pokraji sil a vážně nevím co dál, protože jsem již vyzkoušela všechno a když říkám všechno myslím tím opravdu všechno... Akné mě trápí zhruba od 13 let teď je mi 16 a asi dva roky je mé akné opravdu akutní... Mám za sebou odzkoušeno Zineryt, Eclarann, Differine gel, Skinoren, Duac gel z antibiotické léčby Doxybene,..Poslední šanci vkládala kožní lékařka do přípravku Acnatack, bohužel bez výsledků ani po dvou měsíčním použivání nedošlo ke zlepšení...Tahle léčba se ruzně opakuje a promílá již tři roky, občas nastane malé zlepšení, ale vážně nic výrazného..Paní doktorkou bylo sděleno, že v podstatě není už jiná cesta kam se pro zlepšení tohoto stavu vydat...Jediná možnost antikoncepce- kterou jsem prozatím odmítla. Po konzultaci s gynekoložkou mi bylo doporučeno nezačínat s antikoncepcí z důvodu nepravidelné menstruace, a pokud se do pár měsicu cyklus sám neupraví, nasadit gestageny. V Květnu budu mít 17 let. Moc prosím o pomoc a Vaše názory, jelikož už jsem z toho zoufalá a díky obličeji nejsem v dobrém psychickém stavu.
Děkuju za Vaše názory
Dobrý den Johano,
jak již bylo řečeno od ostatních kolegů, jedná se o hormonální onemocnění. Naše klinika Vám může v tomto případě nabídnout konzultaci s dermatology, včetně následných ošetření laserem a přípravků na domácí péči. Jako další vhodný krok je návštěva gynekologa, který Vám s tímto problémem také může pomoci díky nasazení vhodné antikoncepce.
Nebojte se nám ozvat. Přejeme pěkný zbytek dne
Dobrý den, dle popisu je primární příčinou u vás tzv. folikulární hyperkeratóza. V praxi se to projevuje tak, že nastává pravidelné postupné ,,ucpání" vývodu mazová žlázy v důsledku poruchy rohovění. Maz dráždí okolní tkáň a současně je bohatým zdroje výživy pro některé bakterie. Ty se pomnoží a vznikne vlastní zánět typický pro akné. Tvorba mazu je řízena hormonálně, proto bych znovu zvážila návštěvu u gynekoložky, abyste se pokusily najít řešení. Jsou antikoncepce přímo určené na léčbu akné s tzv. antiandrogeny. Případně je možná konzultace s dermatologem, zda by bylo možné uvažovat i o podání per orálních retinoidů, i když jste velmi mladá.
Hezký den,
jedná se o hormonální onemocnění a bez "srovnání hladiny hormonů" k vyléčení nedojde. Asi nejúčinnější na takto složité případy je fototerapie lasery, domáí terapie modrým laserem a speciální péče o pleť. Můžete k nám zajet na konzultaci a můžeme to zkusit.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.