Klepnutím na obrázek jej zobrazíte v plném rozsahu

Viditelná lip lift jizva

wdrgz
25. 2. 2025 · Poslední odpověď: 26. 2. 2025

Dobrý den, před 2 lety jsem byla na lip liftu, zůstala mi žebříkovitá hypertrofická jizva. Byla jsem na CO2 laseru a kortikoidech, na obou přibližně 5x, dohromady tedy asi 10 procedur. Jizva vypadá mnohem líp, ale pořád jdou hodně vidět ty koleje vepředu, nevím co s tím :( Mohli byste mi doporučit nějaký způsob, jak můžu jizvu více zneviditelnit? Je vhodná reoperace? Mohou být do těch “kolejí” aplikovány kortikoidy? Nerada bych si nějak poškodila/ztenčila kůži, vím, že na laser a kortikoidy nemohu chodit donekonečna. Uvědomuji si, že se jizvy nezbavím úplně, jde mi o to ji co nejvíce zneviditelnit. Případně nevíte o někom, kdo má zkušenosti s opravami jizev po lip liftu a mohl by mi pomoci? Moc děkuji.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,

bohužel na ošetření laserem je již pozdě, aplikace kortikoidů by nepřinesla žádný efekt - aplikuje se do keloidních jizev. Vyříznutí jizvy by vedlo k výraznému zvednutí rtu. Bohužel se budete muset smířit se stávajícím stavem..

S pozdravem
MUDr. Zimovčáková

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Zvětšení rtů
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 7. 2020
Rhinoplastika
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 25. 2. 2022
Zvětšení rtů
1 odpověď, nejnovější odpověď: 31. 8. 2018
Zvětšení rtů
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 5. 3. 2012
Rhinoplastika
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 8. 1. 2023
Chirurgická rekonstrukce obličeje
Žádné odpovědi
Zvětšení rtů
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 16. 4. 2022
Zvětšení rtů
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 1. 2021
Brow lift
1 odpověď, nejnovější odpověď: 23. 7. 2023
Zvětšení rtů
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 10. 3. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi