Dobrý den, před 2 lety jsem byla na lip liftu, zůstala mi žebříkovitá hypertrofická jizva. Byla jsem na CO2 laseru a kortikoidech, na obou přibližně 5x, dohromady tedy asi 10 procedur. Jizva vypadá mnohem líp, ale pořád jdou hodně vidět ty koleje vepředu, nevím co s tím :( Mohli byste mi doporučit nějaký způsob, jak můžu jizvu více zneviditelnit? Je vhodná reoperace? Mohou být do těch “kolejí” aplikovány kortikoidy? Nerada bych si nějak poškodila/ztenčila kůži, vím, že na laser a kortikoidy nemohu chodit donekonečna. Uvědomuji si, že se jizvy nezbavím úplně, jde mi o to ji co nejvíce zneviditelnit. Případně nevíte o někom, kdo má zkušenosti s opravami jizev po lip liftu a mohl by mi pomoci? Moc děkuji.
Dobrý den,
bohužel na ošetření laserem je již pozdě, aplikace kortikoidů by nepřinesla žádný efekt - aplikuje se do keloidních jizev. Vyříznutí jizvy by vedlo k výraznému zvednutí rtu. Bohužel se budete muset smířit se stávajícím stavem..
S pozdravem
MUDr. Zimovčáková
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.