Odřeniny v obličeji

Nina
2. 9. 2008 · Poslední odpověď: 3. 9. 2008

Dobrý den,

prosím, poraďte mi! V pátek jsme spadla na kolečkových bruslích a odřela se na dvou místech obličeje odhadem velikosti mandarinky. Byla jsem na pohotovosti, kde mi to vyčistili a zasypali framykoinem. Po návratu domů mi to ale stále krvácelo, tak jsem si vypomohla fialkou a znovu framykoinem. Střídám měsíčkovou mast, framykoin a gel contractubex. Mám ale pocit, že se to nezlepšuje a bojím se jizev. Prosím Vás o radu. Předem děkuji.

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Vážená slečno, jistě jste utrpěla středně hlubokou odřeninu. To vyčištění plochy bylo velmi důležité. Asi Vám plocha ještě trochu mokvá a možná lehce krvácí. Nic se nděje. Plocha by měla co nejrychleji zaschnout, proto je dobré na povrch aplikovat nějaký zásyp, např. Framykoin nebo Dermatol. Bylinné masti nemají v této situaci takový hojivý efekt, Contratubex prosím vůbec na odřeninu nepoužívejte. Pokud se plocha v příštích dnech nebude hojit, navštivte Vašeho spádového chirurga.
S pozdravem,
Prim. MUDr. Vlastimil Víšek, CSc.

3 adresy v Jihomoravský kraj, Praha (kraj), Ústecký kraj...
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Odstranění jizev laserem
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 2. 8. 2021
Korekce jizev
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 12. 11. 2015

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi