Dobrý den, tato metoda mi bylo doporučena na kůži pod dolními víčky (jemné vrásky, kruhy, tenká kůže a prosvítající žilky; je mi 22). Bylo mi ale řečeno, že pokud bych chtěla dlouhodobě viditelný výsledek, musela bych pak chodit na tzv. udržovací ošetření tak jednou, dvakrát do roka. Zajímal by mě názor jiného lékaře, jestli tato metoda nemůže být škodlivá, když je prováděna dlouhodobě? Např. jsem slyšela, že po botoxu, pokud se na něj přestane chodit, se pak tvoří kruhy pod očima, je-li píchán do vrásek okolo očí. Tak by mě zajímalo, jestli třeba po úplném ukončení karboxyterapie nehrozí něco? Děkuji.
Dobrý den, karboxyterapie, pokud je klient s výsledkem spokojen, může být bez problému aplikována v "udržovacím režimu" tak, jak Vám řekli. Pokud ale máte kruhy a žilky pod očima, mohou se uplatnit i jiné přístupy, na kruhy aplikace výplňového materiálu - filleru, na žilky event. laser, doplňkově medicínská kosmetika. Jinak, to, co jste slyšela ohledně Botoxu, asi nebude tím, že by ta dotyčná osoba začala či přestala chodit na Botox, ale spíše, že stárnutí samozřejmě nezastavíme a krajina kolem očí se postupně mění.
Prosím, máte-li zájem o vyšetření, aplikaci karboxyterapie či jiných metod u nás, můžete se objednat v recepci kliniky - tel. 222 211 206 nebo 222 211 208. Pěkný večer a s pozdravem,
MUDr Nina Koutná
Centrum estetické medicíny
Klinika GHC Praha
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.