Dobrý den, v pátek jsem byla na neinvazivní rhinoplastice výplní na bázi kyseliny hyaluronové, v pátek a sobotu vše ok, v neděli ráno mě začaly pálit oči, bolet hlava a mám pocit oteklých víček, je to po zákroku normální? Paní doktorka mi říkala, že ano, že se může jednat o otok, který se s gravitací přenáší a měl by do 3-4 týdnů vymizet, mám strach, aby se nejednalo o nějakou kompolikaci s tím spojenou. Moc děkuji!
Dobrý den,
Otok opravdu může být fyziologický, ale neměl by trvat tak dlouho. V prvním dnech je určitě velmi důležité tyhle věci sledovat a popřípadě se přijít za lékařem ukázat, pokud se děje něco neobvyklého. Jelikož se jedná o neinvazivní rhinoplastiku - tedy aplikace HA do oblasti nosu, je důležité si dát pozor a vybrat si ošetření, které provádí vysoce kvalifikovaný školený lékař a kvalitní preparát. Na Aether Clinic tohle ošetření vůbec neposkytujeme, jelikož v jeho výsledky nevěříme a pokud je špatně provedeno, může dojít i k oslepnutí pacienta.
Každopádně pokud se v tomto případě neprojevuje začervenání či modřiny v okolí nosu a víček, otok není bolestivý a je vše v pořádku, tak to může být fyziologický posttraumatický otok či alergická reakce na látku. Určitě je ale zapotřebí tohle konzultovat s doktorem napřímo.
MUDr. Olha Sydoriak
Dermatolog
Tým Aether Clinic
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.