Odstranění vrásky - glabella při užívání imunosupresiv

Katka30
29. 7. 2021 · Poslední odpověď: 4. 8. 2021

Dobrý den, ráda bych se s Vámi poradila jaké mám možnosti. Jsem trvale na biologické léčbě (imunosupresiva), onemocnění v remisi. Trápí mě již fixovaná, statická vráska mezi obočím (glabella). Celkově bych ráda začala s omlazující péčí v rámci estetických zákroků. Chtěla bych to řešit, trápí mě to, avšak mám trochu obavy, že ode mě bude tendence dávat ruce pryč. Vyčetla jsem kontraindikaci u kys. hyaluronové - je to tak vždy? Je pro mě možný alespoň botox ?(i když ten již pro mě není zcela jistě úplným řešením) jsou zde pro mne případně i jiné alternativy? Vím, že ideální v takových případech jsou individuální konzultace a tuto formu jsem využila z důvodu více názorů, které by pro mě nebylo lehké jinak získat. Mnohokrát děkuji za odpověď.

Reklama

odpovědi (3)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den. Souhlasím s kolegy.
Ještě by bylo dobře obdržet souhlas na ošetření kyselinou hyaluronovou nebo botulotoxinem u svého doktora, který imunosupresiva předepsal.
s přáním pěkného dne, Ottlens

Dobrý den,
souhlasím s vyjádřením kolegyně.

S pozdravem
MUDr. Zuzana Macková
Klinika YES VISAGE

Dobrý den, co se tyče kyseliny hyalurove, je důležité, jakým onemocněním trpíte, tedy vůči jaké tkáni v těle je vaše imunita namířena ( patologicky reaguje) . U botoxu je kontraindikaci myasthenia gravis a Eaton.-Lambertův syndrom a samozřejmě alergie botox. Pro bližší informaci ohledně estetického zákroku je tedy zasadni, jakým onemocněním trpíte ..
S pozdravem Jana Matušová
Ocino s.r.o.

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Lipofilling
1 odpověď, nejnovější odpověď: 20. 5. 2021

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi