Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda je pro mne vhodná injekční lipolíza. Jsem 10 let na prednizonu a udělal se mi měsíčkový obličej. Sem z pohledu do zrcadla velice nešťastná a proto hledám řešení. Děkuji za odpověď
Dobrý den Marcelo, bohužel máme kliniku jen v Praze a sesterské zařízení v zahraničí. Co se týče postupu, pak se nám osvědčila kombinace obličejových profesionálních lymfodrenáží v kombinaci s injekční aplikací preparátu, který podporuje tzv. "odvodnění" partií, které jsou postiženy chronickými otoky a nejde přitom o klasický lipolylitcký preparát. Jedná se ale o "běh na dlouhou trať" a je potřeba počítat s více návštěvami. Pokud je pro Vás dojíždění náročné, pak doporučuji oslovit některé z místních zařízení, neboť, domnívám se, ať už zvolí jakoukoliv metodu, vždy se bude jednat o více návštěv. Přeji hezký adventní čas, Mgr. Pavlína Blažek
Injekční lipolyzu vám pro kortikoidem zpusobenou zmenu obličeje nemohu doporučit.
Dobrý den, myslím že toprp vás neni vhodne řešení.
Dobrý večer Marcelo, děkuji Vám za přání a krásná slova. Snažím se Vám poradit podle zkušeností a právě s tímto postupem jsme dokázali na klinice redukovat následky kortikoidní léčby. Bude to chtít jistě trpělivost a následné udržovací kůry, protože léky stále užíváte. Pevně věřím, že i Vy budete nakonec spokojená a pokud mi napíšete, zda, a pokud ano, tak jaký byl výsledek, budu moc ráda. I já Vám přeji krásný adventní čas a hodně zdraví, štestí a spokojenosti v Novém roce 2018.
Mgr. Pavlína Blažek
Dobrý den Marcelo, samozřejmě to lze. Naše lékařka s Vámi provede konzultaci, nabídne Vám řešení a můžeme se hned postit do práce. Ráda bych však upozornila, že jedna návštěva nejspíše nepostačí, pokud jsme řešili na klinice obdobný problém, vždy se jednalo o více sezení. Zvažte, zda Vám bde dojíždějí vyhovovat a my se samozřejmě vždy pokusíme vyjít Vám s termínem vstříc tak, abyste cestu do Prahy mohla spojit s návštěvou Body&Face clinique. Děkuji za Vaši důvěru a budu se na Vás těšit, Mgr. Pavlína Blažek
Dobrý den Marcelo,
domnívám se, že injekční lipolýza by v daném případě byla zbytečná. V obličeji není s nějvětší pravděpodobností nahromaděn tuk ale jedná se o následek léčby kortikoidy, který je poměrně častý. Nejlepším řešením by byla osobní konzultace, kterou Vám samozřejmě nabízím zcela zdarma na naší klinice. S obdobným problémem máme zkušenosti. Terapie byla poměrně jednoduchá a rychlá. Pokud se pro nás rozhodnete, kontakty najdete na našem profilu.
Přeji hezký den, Mgr. Pavlína Blažek
Dobrý den paní Marcelo,
nutno vědět, že působení kortikoidů je celkové. Z Vašeho dotazu není jasný důvod nasazení ani velikost dávky tohoto medikamentu. Jistě by byla na místě osobní konzultace se zhodnocením stavu a obsahu podkoží ( v případě užívání kortikoidů nejde jen o změnu metabolizmu tuku a jeho ukládání, ale i o další medikamentem modifikované procesy).
Zatím přejeme příjemný den, Amarylli Centrum, MUDr. Z. Takácsová.
Dobrý den,
Pokud užíváte Prednison dlouhodobě a jde tedy o vedlejší efekt této léčby, domnívám se, že jakékoliv pokusy o neinvazivní zmírnění plnosti tváří budou mít efekt minimální. Berte prosím v úvahu, že ten lék je u Vás zřejmě potřeba pro mnohem vážnější problém než je jen vzhled. Kdyby tato léčba nebyla k dispozici, kvalita Vašeho života by byla asi úplně jiná, než s tímto lékem, byť ten lék obvykle má vedlejší nežádoucí účinky.
K průvodním efektům dlouhodobé léčby Prednisonem může patřit i depresivní ladění, možná by bylo dobré zabývat se spíše tímto.
Příjemný den a s pozdravem,
MUDr. Nina Koutná, dermatolog, Klinika GHC Praha
Hezký den paní Marcelo,
mohu Vás pozvat na nezávaznou konzultaci k lékaři ?
Mgr. Petra Řehořková ,
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.