Zmenšení prsních dvorců u mužů

kuba02
12. 1. 2023 · Poslední odpověď: 19. 1. 2023

Dobrý den, zanedlouho mi bude 21 a již od začátku puberty (cca 14 let) mě trápí zvětšené prsní dvorce. Byl jsem na endokrinologii, kde mi bylo řečeno že se nejedná přímo o gynekomastii, ale že je to věc estetická. Aktivně sportuji a cvičím, avšak bez trika téměř nechodím. Má otázka tedy zní, je možné stím něco dělat? Jedná se mi pouze o to, aby byly dvorce a bradavky pořád v takovém stavu, v jakém jsou po studené sprše. Přikládám foto zvětšeného dvorce za normálního běžného stavu (v teple) a po studené sprše (ve stavu v jakém bych si je přál mít pořád). Předem děkuji za odpovědi.

Reklama

odpovědi (4)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Dobrý den,
dle názoru lékaře pravděpodobně trochu žlázy mít budete, jinak není důvod, aby se Vám dvorce zvětšovaly. Máte k dispozici ultrazvukové vyšetření? Pokud ano, zašlete nám jej prosím společně s fotkami prsou emailem. Poté Vás pozveme na osobní konzultaci s lékařem.

Předem děkuji.

S pozdravem,

Mgr. Petra Straková

3 adresy v Praha (kraj)

Dobrý den,
lze provést zmenšení dvorců kruhovitým vyříznutím tzv. mezikruží (s trochou nadsázky si představte terč se soustřednými kružnicemi 9 a 10 a vyříznete celý kruh 9) ALE! Počítejte s tím, že jednou provždy na těch dvorcích bude kruhová jizva, která zdaleka ne vždy je nenápadná.
S pozdravem
Ivo Menšík

BODY klinika plastické chirurgie

Vážený pane, domnívám se, že pod dvorcem máte zbytnělou mléčnou žlázu, která způsobuje ono vyklenutí. Původ může být hormonální i dědičný. Tedy může jít i o určitou formu gynekomastie. Měl byste absolvovat UZ vyšetření poprsí a pak s výsledkem navštívit kvalifikovaného plastického chirurga. Vyšetření pak budou mít nějaký výstup, je možný i nevelký chirurgický zákrok v lokální anestezii.
Srdečně Vás zdravím, prim. Dr. V. Víšek, CSc., CAN Clinic.

Dobrý den,
je mi líto, ale toto není možné operovat, nemělo by to smysl, protože by k tomu docházelo i po operaci. Takové změny dvorce jsou způsobeny činností autonomní nervové soustavy..
S pozdravem
MUDr. Helena Singerová

2 adresy v Praha (kraj)
Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Gynekomastie
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 20. 3. 2015
Modelace prsou
8 odpovědí, nejnovější odpověď: 20. 4. 2020
Vpáčené bradavky
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 23. 4. 2019
Modelace prsou
1 odpověď, nejnovější odpověď: 26. 7. 2008
Neinvazivní liposukce
1 odpověď, nejnovější odpověď: 21. 4. 2022
Zmenšení prsou
5 odpovědí, nejnovější odpověď: 28. 11. 2016
Vpáčené bradavky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 12. 6. 2017
Vpáčené bradavky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 30. 5. 2017
Zmenšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 1. 11. 2023
Zvětšení prsou
4 odpovědi, nejnovější odpověď: 11. 1. 2017

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi