Dobrý večer, s gynekomastii mam problem uz od puberty, nedávno jsem to začal řešit, zašel jsem za endkrinologem, ten provedl vyšetření a předepsal mi tří mesíční lečbu tamoxifenem. Chci se zeptat, za jak dlouho můžu očekávat účinky tamoxifenu?a zda-li to opravdu pomůže?bylo mi řečeno, že v případě malého účinku je nutná operace, proto doufám, že tamoxifen dokáže můj problém odstranit. Děkuji
Dobrý den, určitě musíte být v kontaktu se svým endokrinologem, jakmile by on zvážil, že léčba není tak efektivní, potom lze provést konzultaci. Zdraví Dr. Šulcová
Dobrý den,
byla mi zjistena gynekomastie - nikterak dramaticka, ale obcas celkem neprijemna - zvetsene bradavky. Po navsteve endokrinologie se zjistilo ze to neni hormonalni problem.
Chtel bych se zeptat jak se to da dale resit, zda se to da resit skrze pojistovnu a tak dale. Dekuji za reakce,
Zprava z UZ Prsou (je mozno poslat i foto UZ kdyby bylo potreba):
"Oboustranne suberoalarne patrne zdrueni zlazoveho telesa. Vpravo 27 x 6mm vlevo 34 x 8mm Oboustranne je zlaza homogenni bez loziskovych zmen"
Dekuji
Řešení je jedině chirurgické, tedy odstranit žlázu, ale ve Vašem případě bych to asi neřešil ve srovnání s tím jak zásadní je to zákrok do těla. To Vaše není vůbec výrazné, alespoň dle fotky ne. Estetická pracoviště to účtují klientovi. S doporučením od endokrinologa to řeší chirurgové, či plastici na klinikách na pojišťovnu.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.