Je mi 60 let, uvažuji o faceliftu, ale obávám se, že jsem pro zákrok už příliš stará. Existují věková omezení pro facelift? Jaký věk je pro podstoupení faceliftu nejvhodnější?
Dobrý večer, pokud nemáte jiná zdravotní omezení nemusíte se obávat zákrok typu face-liftu podstoupit. Jistě u Vás bude s velmi pěkným efektem a budete spokojená.Zdravím Pavel Horyna
Vždy záleží na celé řadě faktorů a pro správnou indikaci k operaci je určující spíše lokální nález na obličeji, než věk. Dochází k nim ale nejčastěji v rozpětí mezi 45-65 rokem života.
prim. MUDr. Martin Molitor, PhD - primář plastické chirurgie Kliniky YES VISAGE
Dobrý den, projevy stárnutí jsou velice individuální. Nelze říct žádný věk, který je nejvhodnější k provedení operace.
S pozdravem Tomáš Ventruba
Nebojte se , mé nejstarší pacientce bylo 78 a myslím, že kolegové budou mít i starší ženy .Záleží hlavně na tom, v jaké jste kondici . ((:
Nejste.Nejstarší ženě,které jsem facelift dělal bylo 82 let.Věku se musí jen přizpůsobit technické provedení a rozsah,ev. kombinace ještě s jiným doplňujícím zákrokem. Nejvhodnější věk pro facelifting je kolem 55 let.
Každý stárne individuálně (závisí na typu člověka). Někomu pomůže face lift dříve (třeba kolem 40 roku věku) někomu později, posouzení vyžaduje individuální přístup.
Pro koho je facelift vhodný?
Většinou chodí na face a SMAS lift ženy ve věku od 40 let výše, kdy začínají mít pocit, že jim popadávají tváře, zvýrazňují se vrásky tzv "marionety", dále přebytky kůže na krku a podobně. Škála úrovně faceliftu je však veliká a cenové relace tedy závisí na "intenzitě" výkonu. Proto je vhodné zajít na konsultaci s atestovaným plastickým chirurgem se zkušenostmi v této problematice.
Zdraví MUDr. Tomášek, plastický chirurg,
Vyjadřujte se, prosím, ke kvalitě našich odpovědí…
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.