Prosím pomohli byste mi se zdravot.problémem, bolest přednoží, při chůzi jako když tam mam výrůstky a nebo chůze po ostrých kamenech , pod prsty. EMG v pořádku, rentgen přednoží nemam, ortopeda to moc nezajímá, spec.stélky nosím již 3 roky, ale horší se to Halux na jedné noze, ale problém na obou nohách Děkuji, Müllerová 64 let, Cheb
Mám amput.palec a ukazovák na levé DK.Zbývající 3prsty se mi stáčí dovnitř-kladívkový tvar.Při chůzi tyto prsty bolí.Nosím korektor na kladíkové prsty,který mi TROCHU prsty rovná a při nášlapu mírní bolest.Jsem 40let diabetičkou a i proto mi můj ortoped operaci nedoporučuje. Existuje,prosím,jiný způsob narovnaní těchto prstů?Např.lapar.uvolnění šlach,které prsty stahují-pokud se toto provádí,prosím,o radu,kde se obrátit.Děkuji.
Dobrý den, paní "Káčo"
doporučila bych terapii rázovou vlnou. Šlachy v napětí lehce povolí a pocítíte úlevu od bolesti. V léčbě přidružených nemocí diabetu (neuropatie nebo poruchy prokrvení) je též úspěšná.
Přeji brzké uzdravení, Mgr. Iva Bílková, vedoucí fyzioterapeut
www.fyzioklinika.cz
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.