Zánět šlach a loupavé prsty

PetraR
13. 4. 2010 · Poslední odpověď: 6. 12. 2010

Dobrý den, ráda bych se zeptala na dva dotazy. Již v listopadu 2009 mi lékař na ortopedii diagnostikoval zánět šlach na obou rukách. Předepsal mi rehabilitace. Bohužel ale do dnešního dne necítím velké zlepšení a stále mám na hřbetu rukou (pří zatnutí v pěst) a také zespodu na zápěstí "boule". Další problém jsou "loupavé" prsty. Jedná se o prostředníček levé ruky. V lednu mi na ortopedii provedli "opich", ale protože se to nezlepšilo, jem nyní objednána na chirugický zákrok. Je možné tento problém řešit i jiným způsobem a dá se tato diagnoza poznat pouze podle pohmatu, bez rentgenu? prosím o radu. Děkuji

Reklama

odpověď (1)

Všechny odpovědi na tento dotaz pocházejí od kvalifikovaných lékařů

Lupavé prsty (digiti saltans) je diagnosa, kterou je možno opravdu stanovit pouhým vyšetřením (pohmatem) zkušeným chirurgem, či ortopedem a není potřeba RTG, nebo jiné přístrojové vyšetření. Dle mého názoru je chirurgický zákrok nejefektivnějším způsobem léčby. V některých případech může pomoci opich depotním kortikoidem. Pokud se ale nedostaví zlepšení, je chirurgický zákrok plně na místě.
S přáním krásného dne Dr. Ferra

Reklama

Najít další otázky

Podobné dotazy

Chirurgie ruky
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 28. 9. 2021
Chirurgie ruky
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 3. 3. 2013
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 19. 5. 2023
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 23. 10. 2015
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 22. 2. 2015
Estetické operace přednoží
3 odpovědi, nejnovější odpověď: 26. 2. 2014
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 15. 10. 2019
Syndrom karpálního tunelu
2 odpovědi, nejnovější odpověď: 9. 8. 2013
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 2. 12. 2016
Chirurgie ruky
1 odpověď, nejnovější odpověď: 11. 1. 2022

Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.

Poradit pacientovi