Dobrý den, ráda bych se zeptala na dva dotazy. Již v listopadu 2009 mi lékař na ortopedii diagnostikoval zánět šlach na obou rukách. Předepsal mi rehabilitace. Bohužel ale do dnešního dne necítím velké zlepšení a stále mám na hřbetu rukou (pří zatnutí v pěst) a také zespodu na zápěstí "boule". Další problém jsou "loupavé" prsty. Jedná se o prostředníček levé ruky. V lednu mi na ortopedii provedli "opich", ale protože se to nezlepšilo, jem nyní objednána na chirugický zákrok. Je možné tento problém řešit i jiným způsobem a dá se tato diagnoza poznat pouze podle pohmatu, bez rentgenu? prosím o radu. Děkuji
Lupavé prsty (digiti saltans) je diagnosa, kterou je možno opravdu stanovit pouhým vyšetřením (pohmatem) zkušeným chirurgem, či ortopedem a není potřeba RTG, nebo jiné přístrojové vyšetření. Dle mého názoru je chirurgický zákrok nejefektivnějším způsobem léčby. V některých případech může pomoci opich depotním kortikoidem. Pokud se ale nedostaví zlepšení, je chirurgický zákrok plně na místě.
S přáním krásného dne Dr. Ferra
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.