Dobrý den, syna srazil před 6 lety kamion a měl kromě jiného i važně poraněný nárt pravé nohy, kdy přišel o většinu šlach a kůže. Plastičtí lékaři v FNSP v Ostravě tehdy udělali asi maximum možného. Prsty na noze moc hýbat nemůže a největší problém má s palcem, který se mu zvedl, protože šlacha přirostla. Žádný z prstů není schopen položit až na podlahu. Lékaři nám na ortopedii doporučili počkat až přestane růst, což teď kolem 15 roku nastává a doporučují nám tzv. Hoffmanovu operaci, která je více jak 100 let stará. Zdá se nám jako laikům, že se jedná o dost invazivní zákrok. Nešly by jen šlachy nějak prodloužit/nahradit nebo něco podobného? Děkuji za odpověď nebo za nasměrování na nějakou zajímavou alternativu léčby. Tomáš Schaffartzik
Dobrý den pane Schaffartzik,
jednak je nutno se vidět, z jedné fotky není možno moc rozhodnout, ale noha potřebuje novou kůži s podkožím a potom ( nebo současně) rekonstrukci šlach - třeba ALT lalok se současným využítím fascia lata k rekonstrukci šlach. Jestli máte chuť, můžeme se v Ostravě vidět pěkný den přeje
dr.t.kempný
Dobrý den, před rokem a něco jsem byla na operaci Dupuytrenovy kontraktury, kdy mi operovali 4. a 5. prst. Jenže poslední dobou se mi stejné prsty začaly znovu ohýbat, kdy je mám už skoro do pravého úhlu a hlavně mě pálí a jako by štípe poslední článek 4. prstu, kde byla před operací hmatatelná šlacha a teď je hmatatelná jak šlacha tak jizva. Dost mi ty 2 prsty překáží. Vím, že se nemoc vrací, ale po roce? Vůbec nevím, jak postupovat, zda znova lékař a operace, nebo zda si mohu nějak pomoci sama? Mám to na levé ruce a pravou mám teď po operaci karpálů. Děkuji moc za případnou odpověď a radu.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.