Dobry den.Obracim se na Vas s dotazem,měl jsem uraz prostředničku prave ruky,kdy mi byla amputovana větši polovina posledniho članku i s kosti.Chtěl jsem se zeptat jestli je možna plastika na prodlouženi članku,třeba jak uvadite na těchto strankach pomoci činskeho laloku.Nejde mi o koncovy vzhled,ale o lepši uchop,kvuli praci.Děkuji za odpověd.Tomašek
Dobrý den, prodloužení posledního článku prostředníčku není možné, žádná z dostupných metod vám nezlepší úchop. Vše je možno probrat na konzultaci na Klinice plastické chirurgie Berkova 34, Brno.
Dobrý den. Mám za sebou operaci i reoperaci člunkové kosti, při první operaci mi Dr. vložil čep ale pouze z ruky a šroub při reoperaci mi přidal štěp z kyčle ale ruka mě stále pobolívá mám cca. 7 měsíců po reoperaci. Zajímalo by mě zda je to normální nebo je to nějaká větší komplikace a jakou zátěž na ruku mohu vyvinout. Dekuji za odpověď PS. je mi 20 let.
Dobrý den,
v podstatě nelze na Vaši otázku odpovědět. Jedná se o poměrně složitý výkon a hodně záleží na hojení kosti, které může být i výrazně prodloužené nebo dokonce nedostatečné s opětovnou tvorbou pakloubu. Podle toho, v jaké fázi se hojení se kost u Vás nachází, a to by Vám měl říci Váš ošetřující lékař resp. operatér podle toho, jak se rekonstruovaná kost hojí je možno říci jaká zátěž by byla možná. Zda se nejedná o komplikaci není možné bez aktuálních RTG snímků a možnosti \vás klinicky vyšetřit rozhodnout. Mírná bolest v této pooperační době nemusí znamenat komplikaci. Doporučuji kontaktovat Vašeho lékaře. S pozdravem
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.