Dobrý den, jsem 3,5 měsíce od částečné sutury šlachy extenzoru palce v úrovni mezi posledním kloubem a nehtem (viz. foto), doktor říkal že je to v úponu šlachy. Stalo se to v důsledku úrazu sekerou. Jizva ještě trochu bolí když přes ní přejedu prstem (podobně jako popálenina - pocit pálení) ale prst má hybnost v ohnutí jen mírně omezenou a co se týče natažení prstu směrem k malíčku tak plně bez omezení. Abslvoval jsem rehabilitaci, elektroléčbu a výstupní kontrolu u lékaře, říkali mi že mám prst normálně používat. Včera se mi stala velice nešťastná věc, při uvazování hadice provazem mi prst v místě jizvy šikovný kolega přiskřípnul provazem a od té doby bolí. Ohnout a natáhnout jej můžu ale je to jakoby ztuhlé. Myslíte že by mohlo být něco se šlachou nebo je to jen přiskříplé a bolí to v důsledku již předtím na pohlazení citlivé jizvy? Přijde mi málo pravděpodobné aby mi to takto poškodilo i šlachu ale raději se ptám abych něco nepodcenil. Mám prst udržovat v klidovém režimu? V příloze zasílám fotku prstu 3 týdny po operaci a stav nyní. Předem díky za odpověď, hezký den.
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.