Dobrý den, byla jsem v kosmetickém salónu, kde mi udělali peeling (nebylo to chemický, neřekli mi jaký, ale dle jejich stránek to bude asi peeling s kyselinou salicylovou 30%). Sama jsem nepřišla na peeling, protože vím, že jsem hodně citlivá, byla to vstupní prohlídka, ale udělali mi ho a já jim důvěřovala, že to bude v pořádku ač mám problém stále s výběrem kosmetiky. Takže jsem ani nevěděla, jak se o tu pleť budu starat. Nezeptali se mě ani, jestli mám pořadně hydratační krém, který mi sedí a spf.
Mám velké bouračky akné a ucpané póry opravdu po celém obličeji.
Můj dotaz zní, je to již přesně týden po peelingu a pleť se mi výrazně zhoršila, mám více bílých pupínků než jsem měla, pokožka je červená, pálí a svědí. Je to normální? Jak můžu pleť zlepšit, přijde mi, že mi peeling spíš ještě více uškodil, mám akné a nechci mít ještě větší problémy, než jsem měla. Je to opravdu depresivní... Nevím, co mám dělat. Budu vděčná i za typ kosmetiky.
Dobrý den,
v našem zdravotním zařízení provádíme všem vstupně analýzu pleti, kde přesně určíme, kde a jaký problém máte i typ pleti. Na základě toho stanovíme individuální postup, někdy je nutné napsat i léky na předpis.
Co se týká Vašeho stavu, ke zklidnění použijte např. Cicaplast krém aspoň 2x denně,přes den SPF50, nic nevymačkávat. Pleť se hojí podle druhu peelingu obvykle 1-4 týdny. S pozdravem,
EP
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.