Dobrý den,před rokem jsem byla na chemic.peelingu DEPIGMENTANT od firmy Renophase.Kosmetička /zdravotní sestra/ paní Balíková ze Sedlčan mi způsobila popáleniny 2stupně.Kožní mě léčila antibiotiky,mastičky na jizvy.Naštěstí jsem nepřišla o oko.Pletˇuž mám narušenou a celoživotně musím používat drahé krémy s vysokým UV a vyhýbat slunci.Prosím o radu zda by šla pletˇještě dát do pořádku?Děkuji!
Dobrý den! Bez vyšetření vaši pleti je velice těžké říct, co je vhodné udělat, aby se vaše pleť zlepšila. Z vaší otázky není ani jasné, co znamená, že vaše pleť je narušená.
K vaši otázce chci jenom připomenout, že chemický peeling Depigmentant je určený na pleť s pigmentovými skvrnami. V případě, že klienti mají tyto skvrny, tak je zásadní věcí, že musí používat solární ochranu s vyšším ochranným faktorem nezávisle na jakémkoliv zásahu, tzn. i na peelingu.
Popisujete, že jste nepřišla naštěstí o oko! To vám kosmetička aplikovala peeling do oka? Pokud ano, nejde v tomto případě o kvalitu peelingu, ale o způsob provedení peelingu vaší kosmetičkou a v případě, že došlo k trvalým následkům můžete žádat od kosmetičky náhradu za poškození zdraví. Pokud ale provedení bylo odborné a reakce byla "přemrštěná" i v oblasti oka, tak s velkou pravděpodobností nešlo o "popáleninu", ale o alergickou reakci. Pokud tomu tak bylo (co již dnes můžeme těžko posoudit), tak pravděpodobně jste alergická na některou z chemických látek obsažených v peelingu a tento peeling nesmíte již víckrát
podstoupit. V případě, že alergie není před peelingem známá, tak následnou reakci předem nedokáže odhadnout ani lékař, ale může odborně zasáhnout, což se jak popisujete i stalo.
MUDr. Michal Sičák
Dobrý den, chemický peeling typu Renophase ( i jiné od 20% účinné látky výše) nepatří do rukou kosmetičky ani zdravotní sestry bez odborného dohledu dermatologa.
Bez vyšetření Vaší pokožky nejsem schopna se k pproblému vyjádřit.
MUDr.Simona Bedřichová
Informace zveřejňované na portálu Estheticon.cz nemohou v žádném případě nahradit konzultaci pacienta s lékařem. Estheticon.cz není odpovědný za produkty nebo služby nabízené odborníky.